Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GT109B2 | Genel Mikrobiyoloji | Zorunlu Ders | 1 | 1 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Genel Mikrobiyoloji dersinin amacı; temel mikrobiyolojik kavramların öğrenilmesi ile gıda mikrobiyolojisi dersi için gerekli alt yapının oluşturulmasını sağlamaktır.
Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU
1 | Genel mikrobiyolojinin konusu ve bölümlerini bilir |
2 | Mikrobiyolojinin tarihçesini bilir, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesini yapar |
3 | Mikroorganizmalar hakkında yorum yapar ve Mikroorganizma genetiğini bilir |
4 | Mikroorganizmalarda üremeye tesir eden iç ve dış çevre faktörlerini bilir |
5 | Mikroorganizmaların fiziksel ve kimyasal yöntemlerle kontrol altına alınmaları hakkında yorum yapar |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Mikrobiyolojiye giriş, Terminoloji, Sınıflandırma, Mikroorganizma gruplarının genel özellikleri ve bu mikroorganizma gruplarının gıda mikrobiyolojisi açısından önemi, Mikrobiyal metabolizma, Mikrobiyal üreme, Mikroorganizmaların kontrolü, Bağışıklık, genetik yapı ve mutasyon
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Mikrobiyolojinin konusu ve bölümleri, Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve İsimlendirilmesi, Mikrobiyolojinin tarihçesi | ||
2 | Mikroorganizma Grupları (Bakteriler) | ||
3 | Mikroorganizma Grupları (Mayalar) | ||
4 | Mikroorganizma Grupları (Küfler) | ||
5 | Virüsler | ||
6 | Bakteriyofajlar | ||
7 | Beslenmede Mikroorganizmalar | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Üremeye Tesir Eden Çevre Faktörleri: İç Faktörler | ||
10 | Üremeye Tesir Eden Çevre Faktörleri: Dış Faktörler | ||
11 | Beslenme Durumuna Göre Mikroorganizmaların Gruplandırılması | ||
12 | Besiyerleri, Anaerob Kültür Metotları | ||
13 | Virüslerin üretilmesi, Mikroorganizma Genetiği | ||
14 | Fiziksel yöntemlerle Mikroorganizmaların Kontrol Altına Alınması | ||
15 | Kimyasal yöntemlerle Mikroorganizmaların Kontrol Altına Alınması |
Sert, S., 2002; Genel Mikrobiyoloji, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ders Yayınları. Sert, S., 2002; Genel Mikrobiyoloji Uygulama Kitabı, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ders Yayınları.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 4 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 5 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 133 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 1 | 3 | 1 | 4 | 3 |
ÖÇ 2 | 1 | 3 | 1 | 4 | 3 |
ÖÇ 3 | 1 | 3 | 1 | 4 | 3 |
ÖÇ 4 | 1 | 4 | 4 | 4 | 3 |
ÖÇ 5 | 1 | 4 | 4 | 4 | 3 |