Öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra amatör branşlarda spor faaliyetine katılımları desteklenerek; atlı cirit, boks, voleybol, bowling, masa tenisi, basketbol, kayak, kayaklı koşu, futbol, satranç, bilardo, halk oyunları, bilek güreşi ve atletizm dallarında takımlar oluşturmuştur. Üniversitemizi başarıyla temsil eden sporcularımızın ihtiyaç duyduğu spor araç ve gereçleri ile ulaşım ve konaklama giderleri, üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından karşılanmaktadır. Katıldıkları turnuvalarda ferdi ve takım hâlinde önemli başarılara imza atan takımlarımız, üniversitemiz bünyesine katılan öğrenciler arasında yapılan seçmelerle her geçen gün güçlendirilmektedir.
Futbol Takımı
Basketbol Takımı
Voleybol Takımı
Hentbol Takımı
Boks
Bocce
Bowling
Dart
Atletizm
Tekvando
Karate
Güreş
Bisiklet
Geleneksel Okçuluk
Halter
Tırmanış
Olimpik Okçuluk
Atlı Sporlar
Fitness
Kickboks
Jimnastik
Kültür Merkezi
Personel ve öğrencilerimize yönelik, modern ve sosyal ihtiyaçlar doğrultusunda tasarlanan ve 18.000 metrekare kapalı alana sahip olan Kültür Merkezimizde: Sanat galerisi, Öğrenci ve Personel Yemekhanelerinin yanı sıra, Bocce, Dart, Okçuluk, Bowling, Masa Tenisi, Fitness Salonları gibi spor alanları ile Sinema Salonları ve Tiyatro Sahnesi gibi kültürel faaliyet alanları da hizmet vermektedir. Bunlara ek olarak; Market, Kuaför, Terzi, Kırtasiye gibi alanlar da bulunmaktadır.
Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri
Dede Korkut’un anlatı mirası üzerinde yükselen bir tarihin ana yurdu olan Bayburt, baharın renkleriyle şenlenirken Bayburt Üniversitesi bu şenliğe paydaş oluyor. 5. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri, farklı disiplinlerden etkinliklerle toplumsal kaynaşma ve dayanışma ruhunu tazelerken, diğer taraftan da doğa ve tarihle yeniden bütünleşmenin hikâyesini yazmayı amaçlıyor. Çünkü Bayburt, her mevsimine ve tarihsel birikiminin her bir dokusuna şiirler yazılan, türküler söylenen ve hikâyeler anlatılan bir hafızadan ilham alıyor. Bayburt Üniversitesi, bu hafızadan güç alarak salgın koşullarında örselenen tarih algısını insanlığın ortak mirası olan Dede Korkut’un kimliğinde yeniden inşa etmek hayalini hayata geçiriyor.
Hayat, bilimdir; kültürdür; sanattır ve spordur. Dede Korkut hikâyeleri, hayatın ta kendisidir. Salgının birbirlerine uzaklaştırdığı hayatlar, Bayburt’ta salgın sonrası yeniden kenetleniyor. Yeniden tarih yazma zamanı! Gelin, hep birlikte Dede Korkut’un bıraktığı yerden, yeni nesiller olarak hikâyeler yazmaya devam edelim! Eğlenelim, öğrenelim, güçlenelim ve yeniden bir arada olalım. Müzikle, tiyatroyla, yarışmalarla, sporla, kültürle, bilimle, sanatla, gelenekle ve gelecekle dolu; yani hayat dolu bir şölen havasında baharı kucaklayalım.
Bahar Şenliği Etkinliklerinin genel amacı, Bayburt’un yerel kültürel dokusu ile evrensel kültür değerlerini sentezleyen bir etkinlik geleneğini tasarlamak ve sürdürülebilir uygulamalarla zenginleştirmektir.
Bu amaç çerçevesinde Bayburt Üniversitesi kurumsal kimliğinde birleşen farklı şehirlerden ve ülkelerden öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari personellerin kent kimliği ile yakınlaşması ve paydaşlar arasındaki kültürel aktarımın çok yönlüleşmesi hedeflenmektedir. Etkinliklerin tasarlanmasındaki temel ilke, kültürel zenginlikler temasında bütünleşen evrensel farklılıkları, insanlığın ortak mirası olan kolektif etkinliklerde temsil etmek ve Bayburt’un kültür kimliğindeki desenlere yenilerini nakşetmektir.