GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT116B2 Genel Kimya II Zorunlu Ders 1 2 5,00

Önlisans


Türkçe


Gıda teknolojisinde kullanılan kimyasalları, bu kimyasalların özelliklerini, çözelti hazırlamayı, titrasyon yapmayı öğreten bir derstir.


Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Onur YÜZER


1 Çözeltilerin özelliklerini öğrenir ve bu konuda problem çözme yeteneği kazanır
2 Kimyasal dengeyi öğrenir ve bu konuda problem çözme yeteneği kazanır
3 Organik ve biyo molekülleri öğrenir
4 Çevre kirliliğine sebep olan kimyasalları öğrenir
5 Bu ders kapsamında edindiği problem çözebilme yeteneğini kimyanın farklı alanlarına uygulama alışkanlığı kazanır.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Çözelti, çözünürlük olayı ve çözelti hazırlama, termodinamik, kimyasal denge, asit baz, pH ve pOH, asit-baz titrasyonları, tampon çözeltilerin hazırlanması, organic bileşikler, biyomoleküller ve çevreyi kirleten kimyasallr gibi konularda bilgi verilir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Çözelti kavramı ve çözünürlüğe etki eden faktörler
2 Çözelti derişimi
3 Çözeltilerin hazırlanması
4 Çözeltilerde koligatif özellikler
5 Kimyasal denge ve özellikleri
6 Sulu çözeltilerde çözünürlük dengesi
7 Termodinamik ve termodinamiğin yasaları
8 Ara sınav
9 Asit-baz kavramı
10 pH ve pOH kavramı
11 Asit baz titrasyonları
12 Tampon çözeltiler
13 Organik kimya
14 Biyokimya
15 Çevre kimyası



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 6 5 30
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 5 30
Toplam İş Yükü (saat) 147

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 4 4 4 3 2
ÖÇ 2 4 3 3 3 2
ÖÇ 3 4 3 4 4 2
ÖÇ 4 4 3 3 3 2
ÖÇ 5 4 4 3 4 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek