GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT201B2 Et ve Ürünleri Teknolojisi I Zorunlu Ders 2 3 5,00

Önlisans


Türkçe


Etin elde edilmesi, yapısı, özellikleri ve işlenmesine yönelik bilgileri geniş bir bakış açısı ile kazandırmak.


Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU


1 Etin bileşimini ve beslenme açısından önemini kavrar
2 Kasın ete dönüşümünü tanımlar, Etin kalitesine etki eden faktörleri açıklar
3 Et muhafaza yöntemlerinin temel prensiplerini sıralar,
4 Et endüstrisinde hijyen uygulamalarını değişik açılardan değerlendirir
5 Zoonoz etkeni mikroorganizmaları bilir

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Etin fiziksel, kimyasal, duyusal, mikrobiyolojik ve biyokimyal özellikleri ile muhafaza yöntemlerine yönelik konuları içerir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Etin kompozisyonu
2 Etin kompozisyonu
3 Et ve insan beslenmesi
4 Et ve insan beslenmesi
5 Sakatatlar
6 Kasaplık hayvanlar
7 Kasın yapısı ve fonksiyonu
8 Ara sınav
9 Kasın ete dönüşümü
10 Et proteinleri
11 Et proteinleri
12 Et yağları
13 Et karbonhidratları
14 Et mikrobiyolojisi
15 Et muhafaza yöntemleri

Kaya, M., (2012). Et Bilimi ve Teknolojisi, Ders Notları. Atatürk Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Erzurum.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 4 16
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 5 30
Toplam İş Yükü (saat) 147

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 1 3 4 3 4
ÖÇ 2 1 3 4 3 4
ÖÇ 3 1 3 4 3 5
ÖÇ 4 1 3 4 3 5
ÖÇ 5 1 3 3 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek