Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GT201B2 | Et ve Ürünleri Teknolojisi I | Zorunlu Ders | 2 | 3 | 5,00 |
Önlisans
Türkçe
Etin elde edilmesi, yapısı, özellikleri ve işlenmesine yönelik bilgileri geniş bir bakış açısı ile kazandırmak.
Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU
1 | Etin bileşimini ve beslenme açısından önemini kavrar |
2 | Kasın ete dönüşümünü tanımlar, Etin kalitesine etki eden faktörleri açıklar |
3 | Et muhafaza yöntemlerinin temel prensiplerini sıralar, |
4 | Et endüstrisinde hijyen uygulamalarını değişik açılardan değerlendirir |
5 | Zoonoz etkeni mikroorganizmaları bilir |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Etin fiziksel, kimyasal, duyusal, mikrobiyolojik ve biyokimyal özellikleri ile muhafaza yöntemlerine yönelik konuları içerir.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Etin kompozisyonu | ||
2 | Etin kompozisyonu | ||
3 | Et ve insan beslenmesi | ||
4 | Et ve insan beslenmesi | ||
5 | Sakatatlar | ||
6 | Kasaplık hayvanlar | ||
7 | Kasın yapısı ve fonksiyonu | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Kasın ete dönüşümü | ||
10 | Et proteinleri | ||
11 | Et proteinleri | ||
12 | Et yağları | ||
13 | Et karbonhidratları | ||
14 | Et mikrobiyolojisi | ||
15 | Et muhafaza yöntemleri |
Kaya, M., (2012). Et Bilimi ve Teknolojisi, Ders Notları. Atatürk Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Erzurum.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 4 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 5 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 147 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 1 | 3 | 4 | 3 | 4 |
ÖÇ 2 | 1 | 3 | 4 | 3 | 4 |
ÖÇ 3 | 1 | 3 | 4 | 3 | 5 |
ÖÇ 4 | 1 | 3 | 4 | 3 | 5 |
ÖÇ 5 | 1 | 3 | 3 | 3 | 4 |