GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT203B2 Meyve ve Sebze Teknolojisi Zorunlu Ders 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Öğrencilerin meyve ve sebze ve ürünleri konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamaktır.


Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Onur YÜZER


1 Meyve ve sebzelerin bileşimini bilir
2 Meyve ve sebzelerin soğukta depolanmaları hakkında bilgi sahibi olur
3 Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza edilmeleri hakkında bilgi sahibi olur
4 Konserve üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur
5 Kurutma teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Meyve ve sebzelerin bileşimi, meyve ve sebzelerle bunlardan elde edilen ürünlerin başlıca dayandırılma yöntemleri, meyve ve sebzelerin soğukta depolanmaları, Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza edilmeleri, konserve üretim teknolojisi, salça üretim teknolojisi, kurutma teknolojisi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
2 Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
3 Meyve ve Sebzelerlen Elde Edilen Ürünlerin Başlıca Korunma Yöntemleri
4 Meyve ve Sebzelerlen Elde Edilen Ürünlerin Başlıca Korunma Yöntemleri
5 Meyve ve Sebzelerin Soğukta Depolanmaları
6 Meyve ve Sebzelerin Soğukta Depolanmaları
7 Meyve ve Sebzelerin Çeşitli Yöntemlerle Muhafazasında Uygulanan Ön İşlemler
8 Ara sınav
9 Meyve ve Sebzelerin Dondurularak Muhafaza Edilmeleri
10 Konserve Üretim Teknolojisi
11 Konserve Üretim Teknolojisi
12 Salça Üretim Teknolojisi
13 Salça Üretim Teknolojisi
14 Kurutma Teknolojisi
15 Kurutma Teknolojisi

Cemeroğlu B. 2004; Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1, Ankara. Cemeroğlu B. 2004; Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2, Ankara.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 3 9
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 4 16
Toplam İş Yükü (saat) 112

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 2 4 5 3 4
ÖÇ 2 2 4 4 3 4
ÖÇ 3 2 4 5 3 4
ÖÇ 4 2 4 5 3 4
ÖÇ 5 2 4 4 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek