Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GT205B2 | Süt Teknolojisi I | Zorunlu Ders | 2 | 3 | 4,00 |
Önlisans
Türkçe
Bu dersin amacı, öğrencileri sütün oluşumu, bileşimi, süt bileşimini etkileyen faktörler, ve kalite özellikleri konusunda temel kavram ve prensipler hakkında bilgilendirmektir.
Doç. Dr. Ayla ARSLANER
1 | Sütün tanımı, bileşimi ve bileşimi etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olma. |
2 | Sütün besleyici özelliği hakkında bilgi edinme. |
3 | Süt fizikokimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olma. |
4 | Süt mikrobiyolojisi hakkında bilgi edinme. |
5 | Sütün kalite özellikleri hakkında bilgi edinme. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Sütün tanımı ve bileşimi, Sütün fizikokimyasal özellikleri, Süt lipitleri, sütün karbonhidratları, sütün mineral maddeleri, sütteki enzimler, sütün minör bileşenleri, sütteki yabancı maddeler, süt mikroorganizmaları.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Sütün tanımı bileşimi, sütün bileşimini etkileyen faktörler | ||
2 | Sütün fiziko-kimyasal özellikleri | ||
3 | Süt Lipitleri | ||
4 | Süt yağı globülleri ve süt yağının konstantları | ||
5 | Sütün azotlu bileşenleri | ||
6 | Asit jel ve kazein jelin oluşumu, sinerezis | ||
7 | Sütün karbonhidratları, Laktoz | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Laktoz fermantasyonu | ||
10 | Sütün mineral maddeleri | ||
11 | Sütteki enzimler | ||
12 | Sütün minör bileşenleri | ||
13 | Sütteki koruyucu sistemler | ||
14 | Süte bulaşan yabancı maddeler | ||
15 | Sütteki mikroorganizmalar |
Metin, M. 2012. Süt Teknolojisi: Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Ege Üniversitesi Yayınları, İzmir.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 3 | 9 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 4 | 24 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 2 | 5 | 2 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 2 | 5 | 1 | 4 | 4 |
ÖÇ 3 | 2 | 5 | 3 | 5 | 4 |
ÖÇ 4 | 2 | 5 | 3 | 4 | 5 |
ÖÇ 5 | 2 | 5 | 4 | 4 | 5 |