GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT205B2 Süt Teknolojisi I Zorunlu Ders 2 3 4,00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin amacı, öğrencileri sütün oluşumu, bileşimi, süt bileşimini etkileyen faktörler, ve kalite özellikleri konusunda temel kavram ve prensipler hakkında bilgilendirmektir.


Doç. Dr. Ayla ARSLANER


1 Sütün tanımı, bileşimi ve bileşimi etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olma.
2 Sütün besleyici özelliği hakkında bilgi edinme.
3 Süt fizikokimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olma.
4 Süt mikrobiyolojisi hakkında bilgi edinme.
5 Sütün kalite özellikleri hakkında bilgi edinme.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Sütün tanımı ve bileşimi, Sütün fizikokimyasal özellikleri, Süt lipitleri, sütün karbonhidratları, sütün mineral maddeleri, sütteki enzimler, sütün minör bileşenleri, sütteki yabancı maddeler, süt mikroorganizmaları.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Sütün tanımı bileşimi, sütün bileşimini etkileyen faktörler
2 Sütün fiziko-kimyasal özellikleri
3 Süt Lipitleri
4 Süt yağı globülleri ve süt yağının konstantları
5 Sütün azotlu bileşenleri
6 Asit jel ve kazein jelin oluşumu, sinerezis
7 Sütün karbonhidratları, Laktoz
8 Ara sınav
9 Laktoz fermantasyonu
10 Sütün mineral maddeleri
11 Sütteki enzimler
12 Sütün minör bileşenleri
13 Sütteki koruyucu sistemler
14 Süte bulaşan yabancı maddeler
15 Sütteki mikroorganizmalar

Metin, M. 2012. Süt Teknolojisi: Sütün Bileşimi ve İşlenmesi, Ege Üniversitesi Yayınları, İzmir.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 3 9
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 4 24
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 2 5 2 5 5
ÖÇ 2 2 5 1 4 4
ÖÇ 3 2 5 3 5 4
ÖÇ 4 2 5 3 4 5
ÖÇ 5 2 5 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek