Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GT202B2 | Et ve Ürünleri Teknolojisi II | Zorunlu Ders | 2 | 4 | 5,00 |
Önlisans
Türkçe
Et ürünlerinin üretimine yönelik teorik ve uygulamalı bilgileri aktarmak
Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU
1 | Et ürünlerini değişik açılardan sınıflandırır |
2 | Gıda işleme teknikleri ile raf ömrü arasında ilişki kurar |
3 | Kalite faktörleri ve kalite kontrolü konusunda değerlendirmelerde bulunur |
4 | Üretimde kullanılan alet ve ekipmanların seçiminde etkin rol alır |
5 | Değişik et ürünlerinin üretim yöntemlerini karşılaştırır |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Değişik et ürünlerinin üretimi ve kalite kriterlerine yönelik konuları içermektedir
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Et ürünlerinin üretiminde kullanılan hammaddeler ve katkı maddeleri | ||
2 | Et ürünlerinin üretiminde kullanılan hammaddeler ve katkı maddeleri | ||
3 | Kürleme yöntemleri ve Tütsüleme metotları | ||
4 | Çiğ ve pişirilmiş kür edilmiş et ürünleri | ||
5 | Çiğ ve pişirilmiş kür edilmiş et ürünleri | ||
6 | Emülsiyon tipi et ürünleri | ||
7 | Fermente et ürünleri | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Sucuk Üretim Teknolojisi | ||
10 | Pastırma Üretim Teknolojisi | ||
11 | Kavurma Üretim Teknolojisi | ||
12 | Et konserveleri ve Füme dil | ||
13 | Et endüstrisinde doğal ve yapay kılıflar | ||
14 | Üretimde kullanılan temel makineler | ||
15 | Et ürünlerinde kalite faktörleri ve kalite kontrolü |
Gökalp, H.Y., Kaya, M., Zorba, Ö. (2012). Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 786, Erzurum
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 4 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 5 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 147 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 1 | 3 | 4 | 3 | 4 |
ÖÇ 2 | 1 | 3 | 4 | 3 | 4 |
ÖÇ 3 | 1 | 3 | 4 | 3 | 5 |
ÖÇ 4 | 1 | 3 | 4 | 3 | 5 |
ÖÇ 5 | 1 | 3 | 3 | 3 | 4 |