GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT202B2 Et ve Ürünleri Teknolojisi II Zorunlu Ders 2 4 5,00

Önlisans


Türkçe


Et ürünlerinin üretimine yönelik teorik ve uygulamalı bilgileri aktarmak


Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU


1 Et ürünlerini değişik açılardan sınıflandırır
2 Gıda işleme teknikleri ile raf ömrü arasında ilişki kurar
3 Kalite faktörleri ve kalite kontrolü konusunda değerlendirmelerde bulunur
4 Üretimde kullanılan alet ve ekipmanların seçiminde etkin rol alır
5 Değişik et ürünlerinin üretim yöntemlerini karşılaştırır

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Değişik et ürünlerinin üretimi ve kalite kriterlerine yönelik konuları içermektedir


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Et ürünlerinin üretiminde kullanılan hammaddeler ve katkı maddeleri
2 Et ürünlerinin üretiminde kullanılan hammaddeler ve katkı maddeleri
3 Kürleme yöntemleri ve Tütsüleme metotları
4 Çiğ ve pişirilmiş kür edilmiş et ürünleri
5 Çiğ ve pişirilmiş kür edilmiş et ürünleri
6 Emülsiyon tipi et ürünleri
7 Fermente et ürünleri
8 Ara sınav
9 Sucuk Üretim Teknolojisi
10 Pastırma Üretim Teknolojisi
11 Kavurma Üretim Teknolojisi
12 Et konserveleri ve Füme dil
13 Et endüstrisinde doğal ve yapay kılıflar
14 Üretimde kullanılan temel makineler
15 Et ürünlerinde kalite faktörleri ve kalite kontrolü

Gökalp, H.Y., Kaya, M., Zorba, Ö. (2012). Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 786, Erzurum



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 4 16
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 5 30
Toplam İş Yükü (saat) 147

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 1 3 4 3 4
ÖÇ 2 1 3 4 3 4
ÖÇ 3 1 3 4 3 5
ÖÇ 4 1 3 4 3 5
ÖÇ 5 1 3 3 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek