GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT204B2 Meyve ve Sebze Teknolojisi II Zorunlu Ders 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Öğrencilerin meşrubat ve meyve suyu teknolojisi konusunda bilgisini artırmaktır.


Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Onur YÜZER


1 Meyve sularına ilişkin mevzuat hakkında bilgi verir.
2 Meyve suyuna işlenecek meyve ve sebzelerin özellikleri hakkında bilgi verir.
3 Meyve suyu üretimi hakkında bilgi verir.
4 Meyve suları ve nektarların tüketim için ambalajlanmaları hakkında bilgi verir
5 Sebze suları üretimi hakkında bilgi verir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Meyvelerin işlenmeye hazırlanmaları, presleme ön İşlemleri, mayşenin pulpa işlenmesi, mayşenin preslenmesi ve presler, durultma, filtrasyon ve filtreler, meyve sularının konsantre edilmeleri, aroma ayırma ve aroma tutucular, meyve suları ve nektarların tüketim için ambalajlanmaları, bazı meyvelerin meyve suyuna işlenmeleri, sebze suları üretimi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Meyve Sularına İlişkin Mevzuat
2 Meyvelerin İşlenmeye Hazırlanmaları
3 Meyvelerin İşlenmeye Hazırlanmaları
4 Mayşenin Pulpa İşlenmesi
5 Mayşenin Preslenmesi ve Presler
6 Durultma
7 Filtrasyon
8 Ara sınav
9 Meyve Sularının Dayanıklı Hale Konmaları ve Depolanmaları
10 Meyve Suları ve Nektarların Tüketim İçin Ambalajlanmaları
11 Bazı Meyvelerin Meyve Suyuna İşlenmeleri
12 Bazı Meyvelerin Meyve Suyuna İşlenmeleri
13 Bazı Meyvelerin Meyve Suyuna İşlenmeleri
14 Sebze Suları Üretimi
15 Sebze Suları Üretimi

Cemeroğlu B. 2004; Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1, Ankara. Cemeroğlu B. 2004; Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2, Ankara.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 10 3 30
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 3 9
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 4 16
Toplam İş Yükü (saat) 100

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 4 3 3 4 3
ÖÇ 2 5 3 4 4 3
ÖÇ 3 4 3 4 4 3
ÖÇ 4 5 3 4 4 3
ÖÇ 5 4 3 4 4 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek