GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT210.3B2 İçecek Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu 2 4 2,00

Önlisans


Türkçe


Öğrencilerin meşrubat ve teknolojisi konusunda bilgisini artırmak ve Alkoller, tanımı ve tarihçesi, kimyasal ve fiziksel özellikleri hakkında bilgi vermek.


Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU


1 Suyun önemini kavrar ve üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur
2 Diğer meşrubatlar ve teknolojisi konusunda bilgi sahibi olur
3 Bira ve şarap gibi damıtılmadan tüketilen içkiler hakkında bilgi sahibi olur
4 Alkollerin damıtılmasını öğrenir ve Alkol fermentasyonlarını tanımlar
5 Yüksek alkollü içkiler hakkında bilgi sahibi olur

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Suyun önemi ve üretim teknolojisi, Alkoller, tanımı ve tarihçesi, kimyasal ve fiziksel özellikleri, alkollerin kullanım alanları; damıtma tekniği, alkol ve sağlık.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Suyun önemi
2 Su üretim teknolojisi
3 Su üretim teknolojisi
4 Gazlı içecek üretimi
5 Enerji İçecekleri ve sporcu içecekleri
6 Alkollü içecekler
7 Alkolsüz içecekler
8 Ara sınav
9 Bira üretimi
10 Kırmızı şarap üretimi
11 Beyaz şarap üretimi
12 Rakı üretimi
13 Viski, rom ve vodka üretimi
14 Konyak ve likörlerin üretimi
15 Şalgam üretimi

Kılıç, O., 1990. Alkollü İçkiler Teknolojisi. Uludağ Üni. Bursa. Fidan, I., Anlı, E., 2000. Özel Şaraplar. Kavaklıdere Eğitim Yayınları. No: 3. Ankara.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 10 2 20
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 3 9
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 4 3 12
Toplam İş Yükü (saat) 72

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 1 3 1 3 4
ÖÇ 2 1 3 1 3 4
ÖÇ 3 1 3 1 3 4
ÖÇ 4 1 3 1 3 4
ÖÇ 5 1 3 1 3 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek