GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
LVS208.3B4 Hayvansal Ürünler ve Teknolojisi Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans



Bu dersin temel amacı, öğrencilerin hayvansal kaynaklı ürünlerin üretim süreçleri, teknolojik işlemleri, kalite kontrol yöntemleri ve saklama koşulları hakkında kapsamlı ve bilimsel bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır. Ayrıca, gıda güvenliği ve hijyen standartları doğrultusunda, modern üretim tekniklerinin uygulanabilirliğini kazandırmak hedeflenmektedir.


Seval KURTOĞLU


1 Hayvansal ürün çeşitlerini ve bunların temel fizikokimyasal özelliklerini tanımlayabilecek,
2 Hayvansal ürünlerin üretim ve işlenme teknolojilerini bilimsel temeller ışığında açıklayabilecek,
3 Kalite kontrol ve hijyen standartlarını benimseyerek uygulayabilecek,
4 Et, süt, yumurta ve bal gibi temel hayvansal ürünlerin teknolojik işlemlerini kavrayabilecek,
5 Hayvansal ürünlerin uygun depolama ve muhafaza koşullarını belirleyip uygulayabilecek,
6 Gıda güvenliği mevzuatı ve standartları çerçevesinde bilinçli çalışma alışkanlığı geliştirebilecek,
7 Sektördeki yenilikleri takip ederek teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek bilgi ve beceriler kazanacaktır.

Birinci Öğretim



Yok



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Hayvansal ürünlerin tanımı, önemi ve sınıflandırılması
2 Hayvansal ürünlerin tanımı, önemi ve sınıflandırılması
3 Et ürünlerinin biyokimyasal yapısı ve işlenme teknikleri
4 Et ürünlerinin biyokimyasal yapısı ve işlenme teknikleri
5 Süt ve süt ürünleri teknolojisi
6 Yumurta ve türevlerinin işlenmesi
7 Bal ve diğer hayvansal kökenli ürünlerin teknolojisi
8 Ara Sınav
9 Gıda hijyeni, sanitasyon ve güvenlik standartları
10 Gıda hijyeni, sanitasyon ve güvenlik standartları
11 Gıda hijyeni, sanitasyon ve güvenlik standartları
12 Ambalajlama teknikleri ve ürünlerin muhafazası
13 Kalite kontrol prosedürleri ve standartlar
14 Kalite kontrol prosedürleri ve standartlar
15 Çevresel, ekonomik ve sosyal boyutlar
16 Yarı Yıl Sınu Sınavı

Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi, Medipress Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Ankara Nobel Tıp



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Soru-Yanıt 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 14 1 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 5 70
Toplam İş Yükü (saat) 88

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
ÖÇ 1 5 4 3 4 3 4 4 4 3 4 3 4 3 4 3 4 3
ÖÇ 2 4 4 3 4 3 3 3 5 4 5 3 3 4 4 4 2 4
ÖÇ 3 3 3 4 2 4 4 4 2 3 4 4 3 3 4 3 2 4
ÖÇ 4 4 4 3 3 4 3 3 4 1 4 1 3 4 4 2 3 4
ÖÇ 5 3 2 2 3 4 3 3 1 3 4 3 5 3 2 3 3 2
ÖÇ 6 5 5 1 4 4 2 4 2 4 3 2 4 4 1 4 2 4
ÖÇ 7 3 2 3 3 4 5 4 3 4 2 2 3 3 4 3 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek