Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
LVS208.3B4 | Hayvansal Ürünler ve Teknolojisi | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
Bu dersin temel amacı, öğrencilerin hayvansal kaynaklı ürünlerin üretim süreçleri, teknolojik işlemleri, kalite kontrol yöntemleri ve saklama koşulları hakkında kapsamlı ve bilimsel bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır. Ayrıca, gıda güvenliği ve hijyen standartları doğrultusunda, modern üretim tekniklerinin uygulanabilirliğini kazandırmak hedeflenmektedir.
Seval KURTOĞLU
1 | Hayvansal ürün çeşitlerini ve bunların temel fizikokimyasal özelliklerini tanımlayabilecek, |
2 | Hayvansal ürünlerin üretim ve işlenme teknolojilerini bilimsel temeller ışığında açıklayabilecek, |
3 | Kalite kontrol ve hijyen standartlarını benimseyerek uygulayabilecek, |
4 | Et, süt, yumurta ve bal gibi temel hayvansal ürünlerin teknolojik işlemlerini kavrayabilecek, |
5 | Hayvansal ürünlerin uygun depolama ve muhafaza koşullarını belirleyip uygulayabilecek, |
6 | Gıda güvenliği mevzuatı ve standartları çerçevesinde bilinçli çalışma alışkanlığı geliştirebilecek, |
7 | Sektördeki yenilikleri takip ederek teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek bilgi ve beceriler kazanacaktır. |
Birinci Öğretim
Yok
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Hayvansal ürünlerin tanımı, önemi ve sınıflandırılması | ||
2 | Hayvansal ürünlerin tanımı, önemi ve sınıflandırılması | ||
3 | Et ürünlerinin biyokimyasal yapısı ve işlenme teknikleri | ||
4 | Et ürünlerinin biyokimyasal yapısı ve işlenme teknikleri | ||
5 | Süt ve süt ürünleri teknolojisi | ||
6 | Yumurta ve türevlerinin işlenmesi | ||
7 | Bal ve diğer hayvansal kökenli ürünlerin teknolojisi | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Gıda hijyeni, sanitasyon ve güvenlik standartları | ||
10 | Gıda hijyeni, sanitasyon ve güvenlik standartları | ||
11 | Gıda hijyeni, sanitasyon ve güvenlik standartları | ||
12 | Ambalajlama teknikleri ve ürünlerin muhafazası | ||
13 | Kalite kontrol prosedürleri ve standartlar | ||
14 | Kalite kontrol prosedürleri ve standartlar | ||
15 | Çevresel, ekonomik ve sosyal boyutlar | ||
16 | Yarı Yıl Sınu Sınavı |
Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi, Medipress Süt Hijyeni ve Teknolojisi, Ankara Nobel Tıp
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Soru-Yanıt | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 5 | 70 |
Toplam İş Yükü (saat) | 88 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 |
ÖÇ 2 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 2 | 4 |
ÖÇ 3 | 3 | 3 | 4 | 2 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 2 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 1 | 4 | 1 | 3 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 |
ÖÇ 5 | 3 | 2 | 2 | 3 | 4 | 3 | 3 | 1 | 3 | 4 | 3 | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 2 |
ÖÇ 6 | 5 | 5 | 1 | 4 | 4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 3 | 2 | 4 | 4 | 1 | 4 | 2 | 4 |
ÖÇ 7 | 3 | 2 | 3 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 |