GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
AŞ211.3B Mutfak Ekipmanları Seçmeli Ders Grubu 2 3 3,00

Önlisans


Türkçe


Mutfakta kullanılan her türlü ekipmanın kullanımlarının öğretilmesi amaçlanmaktadır.


Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim KAYA


1 Mutfak ekipmanlarını tanır.
2 Mutfak ekipmanlarını kullanabilir.
3 Mutfakta daha verimli olur.
4 Malzemeye uygun ekipman kullanımını bilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Mutfak Ekipmanlarının Tanıtılması, Depolama ve Hazırlık Ekipmanları, Pişirme Ekipmanları, Pişir Soğut Teknolojisi, Pişirme Ekipmanları, Pişir Soğut Teknolojisi, Servis ve Dağıtım Ekipmanları, Bulaşık ve Atık Ekipmanları.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Mutfak Ekipmanlarının Tarihsel Gelişimi
2 Yeni trendler ve yeni teknolojiler
3 Ekipman Üretiminde kullanılan malzeme ve ilgili standartlar
4 Mutfak Ekipmanlarının Tanıtılması
5 Depolama ve Hazırlık Ekipmanları
6 Pişirme Ekipmanları, Pişir Soğut Teknolojisi
7 Pişirme Ekipmanları, Pişir Soğut Teknolojisi
8 ARA SINAV
9 Servis ve Dağıtım Ekipmanları
10 Bulaşık ve Atık Ekipmanları
11 Evsel Aletler, Açık büfe ekipmanları
12 Mutfak Ekipman İhtiyacının Belirlenmesi
13 Satın Alma Süreci, Kurulum
14 Bakım ve Koruma Prosedürleri
15 Genel Değerlendirme

NASKALİ, Emine Gürsoy, (2017), Mutfak Gereçleri Kitabı. Kitabevi Yayınları. İstanbul



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 5 1 5
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 1 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 1 5
Ev Ödevi 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 102

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 2 1 1 1 1 1 1 2 3 1
ÖÇ 2 2 1 1 1 1 1 1 2 3 1
ÖÇ 3 2 1 1 1 1 1 1 2 3 1
ÖÇ 4 2 1 1 1 1 1 1 2 3 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek