GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
AŞ210.1B Yöresel Mutfak Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Yedi coğrafi bölgenin yemekleri ve yemek kültürü hakkında bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Dr. Ömer Ceyhun APAK


1 Türk mutfağının tarihini öğrenir.
2 Türk mutfağında kullanılan araç gereçleri öğrenir.
3 Türkiye’nin farklı bölgelerindeki yemek kültürlerini öğrenir ve uygular.
4 Türk mutfağındaki yemeklerin sunumunu öğrenir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Doğu mutfağı, Doğu Karadeniz mutfağı, İç Anadolu mutfağı, Güneydoğu mutfağı, Akdeniz mutfağı, Ege mutfağı.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Türk mutfağının tarihi
2 Yöresel mutfakların oluşum süreci
3 Türk mutfağında Şerbetler
4 Doğu mutfağı
5 Marmara mutfağı
6 Doğu Karadeniz mutfağı
7 Batı Karadeniz mutfağı
8 ARA SINAV
9 İç Anadolu mutfağı
10 Güneydoğu mutfağı
11 Orta Anadolu mutfağı
12 Akdeniz mutfağı
13 Ege mutfağı
14 Trakya mutfağı
15 Yöresel mutfak uygulamaları

ŞENGÜL, Serkan ve TÜRKAY, Oğuz, (2017). Türkiye'nin Yöresel Mutfakları. Ankara: Detay Yayıncılık.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 1 5 5
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Ev Ödevi 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 102

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 5 2 3 3 4 4 5 4 3 4
ÖÇ 2 4 4 3 5 4 4 5 4 3 3
ÖÇ 3 5 3 3 4 4 4 5 4 4 5
ÖÇ 4 4 2 2 5 4 4 5 3 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek