GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
AŞ210.4B Vejetaryen Mutfağı Seçmeli Ders Grubu 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Vejetaryen beslenme özellikleri, çeşitleri, sağlık açısından faydalı, zararlı yönleri, vejetaryen mutfak kültürü, özellikleri, yemek çeşitlerini konularında bilgi edinilmesi amaçlanmaktadır.


Ömer Ceyhun Apak


1 Vejetaryen tatları tanır
2 Vejetaryen menülerin besin değerlerini tanımlar
3 Vejetaryen proteinleri diğer malzemelerle birleştirir
4 Bir vejetaryen menü hazırlayıp sunar

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Vejeteryan Mutfaklarının genel yapısı ve tarihinden bahsedilerek, Vejeteryan Mutfaklarında kullanılan malzemeler ve bu malzemelerle yemek hazırlama becerilerinin geliştirilmesine yönelik uygulamalar yapılır. Vejeteryan Mutfaklarına has tarihi ve kültürel öğeler ile bu öğelerle uyumlu yemek sunumunu ve organizasyonunu içerir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 VEJETARYANLIĞI ANLAMAK
2 VEGAN YEMEKLERİ NELERİ KAPSAR
3 ÇİĞ YEMEĞİN FAYDALARI
4 ÇİĞ YEMEK EKİPMANLARI,TEKNİKLERİ VE GRUPLARI
5 BİTKİLER VE SEBZELERDEN VEGANLAR İÇİN BESLEYİCİ İHTİYAÇLARI
6 VEGAN VE VEJETARYAN KAHVALTI
7 SALATALAR
8 ARA SINAV
9 ÇORBALAR
10 BURGER VE DÜRÜMLER
11 ANA YEMEKLER
12 ANA YEMEKLER
13 TATLILAR
14 TATLILAR
15 TATLILAR

Vegan 100: Over 100 Incredible Recipes from Avant-Garde Vegan. Gaz Oakley and Simon Smith Healthy Happy Vegan Kitchen, Kathy Patalsky



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 1 5 5
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 3 6
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 3 6
Ev Ödevi 5 3 15
Toplam İş Yükü (saat) 77

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 3 4 2 1 2 4 3 4 3 2
ÖÇ 2 3 5 3 2 2 5 4 3 3 1
ÖÇ 3 2 5 2 2 1 5 4 3 3 2
ÖÇ 4 1 5 2 4 2 4 3 5 3 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek