| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| AŞ113.1B3 | Gastronomi Turizmi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 3,00 |
Önlisans
Türkçe
Gastronomi turizminin temel kavramları, gastronomi turizminin dünyadaki gelişimi ve gastronomi turizminin bölgesel kalkınmaya katkısı üzerine bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Öğr. Gör. Dr. Ömer Ceyhun APAK
| 1 | Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında kavramları ve teorileri bilir ve uygular. |
| 2 | Turizm ve gastronomi alanındaki bilgileri mesleki anlamda tanımlar, yorumlar ve değerlendirir. |
| 3 | Gastronomi turizminin bölgesel kalkınmaya olan etkisini öğrenir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gastronomi ve ilişkili kavramlar, Yeme-içme alışkanlıkları ve geleneklerinin gelişimi, Gastronominin bilimsel ve sanatsal boyutları, Gastronomi turizmi ve sürdürülebilir turizm gelişimi, Turistik ürün, çekicilik ve ağırlamanın bir unsuru olarak gastronomi.
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Turizm ve Sürdürülebilir Turizm anlayışı | ||
| 2 | Bölgesel Kalkınma Aracı Olarak Turizm | ||
| 3 | Kitle Turizminden Alternatif Turizme Geçiş ve Özel İlgi Turizmi | ||
| 4 | Turizm türleri ve kalkınmaya etkileri | ||
| 5 | Kültürün Turizm Odaklı Kalkınmadaki Rolü | ||
| 6 | Turizm odaklı kalkınmada kültür ve yerel kültür | ||
| 7 | Turizm odaklı kalkınmada kullanılan kültür varlıkları | ||
| 8 | ARA SINAV | ||
| 9 | Yerel kültür varlığı olarak gastronominin tarihsel gelişimi ve kültür varlığı olarak turizm amaçlı kullanımı | ||
| 10 | Gastronomi Turizminin tanımı ve kapsamı | ||
| 11 | Gastronomi turizmi gelişmişlik göstergeleri | ||
| 12 | Coğrafi işaretler | ||
| 13 | Gastronomi turizminin bölgesel kalkınmaya katkısı | ||
| 14 | Gastronomi turizmi odaklı bölgesel kalkınma politikalarına dünyadan örnekler | ||
| 15 | Gastronomi turizmi odaklı bölgesel kalkınma politikalarına dünyadan örnekler |
SARIIŞIK, Mehmet, (2019), Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi. Ankara: Detay Yayıncılık. KURGUN, Hülya ve ÖZŞEKER, Demet Bağıran, (2016), Gastronomi ve Turizm. Ankara: Detay Yayıncılık.
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
| Rapor Hazırlama | 5 | 1 | 5 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 10 | 1 | 10 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 2 | 10 |
| Ev Ödevi | 7 | 3 | 21 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 91 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | |
| ÖÇ 1 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 2 | 3 | 4 |
| ÖÇ 2 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 2 | 3 | 4 |
| ÖÇ 3 | 3 | 5 | 3 | 5 | 3 | 4 | 3 | 2 | 3 | 3 |