GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ÇKB210.5B Özel Gıdalar Seçmeli Ders Grubu 2 4 4,00

Önlisans


Türkçe


Balın ve yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri, Kahve teknolojisi, Çay ve şeker teknolojisi, kakao ve çikolata, çeşitli pekmez, pestil, köme üretimi, tahin helvası ve bebek maması üretimi, değinilen gıdaların besin değerleri ve depolanmaları konularında bilgi ve beceriler kazandırmak.


Öğr. Gör. Arzu ÇİMEN


1 Bal ve yumurtanın fiziksel ve kimyasal özelliklerini, meydana gelen bozulmaları açıklayabilir
2 Kahvenin, çayın ve şekerin üretim metodlarını açıklayabilir
3 Bebek maması üretiminde kullanılan hammaddeleri ve üretim metodlarını açıklayabilir
4 Tahin helvası üretiminde kullanılan hammaddeleri ve üretim metodunu açıklayabilir
5 Değinilen gıdaların besin değerlerini, depolanmalarını açıklayabilir

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Bal ve yumurtanın, fiziksel, kimyasal özellikleri ve depolanmaları, kahve, çay, şeker, kakao ve çikolata, pekmez, pestil, köme, tahin helvası ve bebek maması,cips konularını içerir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Bal üretimi ve balların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
2 Bal üretimi ve balların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
3 Yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
4 Kahve Teknolojisi
5 ÇayTeknolojisi
6 Şeker Teknolojisi
7 Şeker Teknolojisi
8 Ara sınav
9 Şekerleme Teknolojisi
10 Kakao ve çikolata üretimi
11 Bebek maması üretimi
12 Tahin helvası bileşenleri ve üretimi
13 Pestil ve köme üretimi
14 Çeşitli pekmezlerin bileşenleri ve üretimi
15 Cips üretimi
16 Yıl Sonu Sınavı

Ali ALTAN (1997) Özel Gıdalar Semih ÖTLEŞ (1995) Bal ve Bal Teknolojisi MEGEP Yayınları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Takım/Grup Çalışması 3 2 6
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 2 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 116

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11
ÖÇ 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2
ÖÇ 2 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 1
ÖÇ 3 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 1
ÖÇ 4 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 1
ÖÇ 5 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek