Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
EC208B | Eczane Hizmetleri Yönetimi | Zorunlu Ders | 2 | 4 | 3,00 |
Önlisans
İşletme kurma ve işletmeyi geliştirme işlemleri ile ilgili yeterlikleri kazandırmak.
Öğr.Gör.Ömer ÖZTEN
1 | Mikroekonomik verileri takip edebilmek |
2 | Makroekonomik göstergeleri analiz edebilmek |
3 | İşletmeleri büyüklüklerine göre sınıflandırabilmek |
4 | İşletmelerin kuruluş çalışmalarını kavrayabilmek |
5 | Yönetici ve lider kavramlarını ayırt ederek işletme içindeki pozisyonlarını kavrayabilmek |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Mikroekonomik Verileri Takip Etmek, Makroekonomik Göstergeleri Analiz Etmek, Pazardaki Boşlukları Tespit Etmek, Yatırım Alternatiflerini Değerlendirerek En Uygun Olanını Seçmek, Yapılabilirlik Çalışmalarını Yürütmek, İşletmenin Çevresini Tanımak,Talep Analizi ve Tahmini Yapmak, İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek, İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek,İş yerinin Kapasitesini Belirlemek,Toplam Yatırım Maliyetini Belirleyerek Finansmanını Sağlamak,Tahmini Gelir-Gider Hesabını Yapmak,İş yeri ve Üretim Planı Yapmak,Yatırımın Kurulum İşlemlerini Yürütmek, Uygun yapıyı oluşturup iş yerini açmak.Planlama Yapmak, Örgütleme Yapmak, Yöneltmek, Koordinasyon Sağlamak, Denetim Yapmak, İş Analizi Yapılmasını Sağlamak, İnsan Kaynaklarını Planlamak, İşgören Adayı Bulmak, İşgöreni Seçmek, İşe Alıştırma(Oryantasyon) Eğitimi Vermek, İşgören Performansını Değerleme, İşgörenin Eğitilmesini Sağlamak, Kariyer Planlaması Yapmak, İş Değerleme, Ücretlendirmek, Üretimi Planlamak, Üretimin Gerçekleşebilmesi için Örgütleme Yapmak, Kapasite ve Stok Planlaması, Hedef Pazarı Belirlemek, Ürün Geliştirme, Fiyatlandırma Politikalarını Belirlemek, Tutundurma Politikalarını Belirlemek, Dağıtım Politikalarını Belirlemek, Müşteri İlişkilerini Yönetmek, Gelir ve Gider Hesaplarını Yönetmek, Borç ve Alacakları Yönetmek, Varlıkları Yönetmek, Kaynakları Yönetmek
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Yönetim kapsamı | ||
2 | Yönetim süreçleri | ||
3 | Yönetimin fonksiyonları | ||
4 | Başarılı bir yönetici ve özellikleri | ||
5 | İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek,İş yerinin Kapasitesini Belirlemek | ||
6 | Yönetici stilleri | ||
7 | SAĞLIK KURUMLARINDA İLETİŞİM VE ÖNEMİ | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Sağlık kurumlarında yönetici olmak | ||
10 | Sağlık ve etkilendiği faktörler | ||
11 | Modern – Sonrası Çağdaş ve Güncel Kavramlar ve Yaklaşımlar | ||
12 | Yönetimde motivasyon ve önemi | ||
13 | ECZACILIKLA VE ECZANE YÖNETİMİ İLE ALAKALI YASALAR | ||
14 | Varlıkları Yönetmek, Kaynakları Yönetmek | ||
15 | Eczane yönetimine genel bir bakış |
1- İsmet Mucuk, Temel İşletme Bilgileri, Türkmen Kitabevi, Beşinci Baskı, 2008. 2- M.Şerif Şimşek, İşletme Bilimlerine Giriş,12. Baskı, Adım Matbaacılık, Konya, 2005
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Problem Çözümü | 14 | 2 | 28 |
Tartışma | 10 | 3 | 30 |
Soru-Yanıt | 10 | 3 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 91 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | |
ÖÇ 1 | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 3 | 3 | 4 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 |
ÖÇ 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |