GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GK-SEÇ2 Beslenme ve Sağlık Seçmeli Ders Grubu 3 5 3,00

Lisans


Türkçe


Öğrencilerin beslenme ile ilgili temel konulardaki kelime hazinelerini genişletmek.



1 Beslenme ve sağlık arasındaki ilişkiyi tanımlayabilecektir.
2 Karbonhidratların tanımını, yapısını, çeşitlerini, özelliklerini, görevlerini planlar.
3 Proteinlerin tanımını, yapısını, çeşitlerini, özelliklerini, görevlerini örneklendirir.
4 Lipitlerin tanımını, yapısını, çeşitlerini, özelliklerini, görevlerini açıklar.
5 Vitaminlerin, minerallerin ve suyun sağlıklı beslenme ve vücut çalışmasındaki önemini ilişkilendirebilecektir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Beslenme, karbonhidratlar, yağlar, proteinler, su, vitamin ve mineraller


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Beslenme ve Sağlık
2 Karbonhidratlar
3 Karbonhidratlar
4 Protein ve aminoasitler
5 Proteinler
6 Lipitler ve yağasitleri
7 Su
8 Ara sınav
9 Mineraller
10 Mineraller
11 Yağda eriyen vitaminler
12 Yağda eriyen vitaminler
13 Suda eriyen vitaminler
14 Suda eriyen vitaminler
15 Genel sınava hazırlık
16 Dönem sonu sınavı

Ansiklopedik Beslenme, Diyet ve Gıda Sözlüğü, Hatipoğlu Yayın evi, Ankara.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 2 4 8
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 6 24
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 8 56
Toplam İş Yükü (saat) 91

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
ÖÇ 5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek