Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ÜS01.05 | Üç Boyutlu Tasarım ve Yazdırma (Mühendislik Fakültesi) | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2,00 |
Lisans
Meyve suyu üretimi, gazlı ve gazsız içecekler teknolojisinin kavratılması.
1 | Meyve suyu, püresi, nektarı ve meyveli içecek kavramlarını arasındaki farkı bilme |
2 | Meyve sularına ilişkin RSK değerleri bilme ve tağşiş yapılıp yapılmadığına karar verebilme ve meşrubat mevzuatı hakkında bilgi edinme |
3 | Presleme, durultma ve meyve nektarlarının ayarlanması hakkında bilgi sahibi olma |
Birinci Öğretim
yok
yok
Meyve suyu üretim teknikleri, Gazlı ve gazsız içecek üretim teknikleri.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Dersin tanıtılması ve meyve sularına ilişkin mevzuat | ||
2 | Meyve suyuna işlenmeleri açısından meyvelerin başlıca nitelikleri | ||
3 | Meyvelerin işlenmeye hazırlanmaları | ||
4 | Presleme ön işlemleri | ||
5 | Mayşenin pulpa işlenmesi | ||
6 | Mayşenin preslenmesi ve presler | ||
7 | Durultma | ||
8 | Vize Sınavı | ||
9 | Filtrasyon ve filtreler | ||
10 | Concentration of juices | ||
11 | Aroma removal and recovery | ||
12 | Meyve suları ve nektarların tüketim için ambalajlanmaları | ||
13 | Meyve sularının ambalajlanmaları | ||
14 | Bazı meyvelerin meyve suyuna işlenmesi | ||
15 | Sebze suyu üretimi | ||
16 | Final Sınavı |
Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt) Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Derse Katılım | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Okuma | 14 | 1 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 53 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | |
ÖÇ 1 | ||||||
ÖÇ 2 | ||||||
ÖÇ 3 |