GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ÜS01.05 Üç Boyutlu Tasarım ve Yazdırma (Mühendislik Fakültesi) Seçmeli Ders Grubu 2 3 2,00

Lisans



Meyve suyu üretimi, gazlı ve gazsız içecekler teknolojisinin kavratılması.



1 Meyve suyu, püresi, nektarı ve meyveli içecek kavramlarını arasındaki farkı bilme
2 Meyve sularına ilişkin RSK değerleri bilme ve tağşiş yapılıp yapılmadığına karar verebilme ve meşrubat mevzuatı hakkında bilgi edinme
3 Presleme, durultma ve meyve nektarlarının ayarlanması hakkında bilgi sahibi olma

Birinci Öğretim


yok


yok


Meyve suyu üretim teknikleri, Gazlı ve gazsız içecek üretim teknikleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dersin tanıtılması ve meyve sularına ilişkin mevzuat
2 Meyve suyuna işlenmeleri açısından meyvelerin başlıca nitelikleri
3 Meyvelerin işlenmeye hazırlanmaları
4 Presleme ön işlemleri
5 Mayşenin pulpa işlenmesi
6 Mayşenin preslenmesi ve presler
7 Durultma
8 Vize Sınavı
9 Filtrasyon ve filtreler
10 Concentration of juices
11 Aroma removal and recovery
12 Meyve suları ve nektarların tüketim için ambalajlanmaları
13 Meyve sularının ambalajlanmaları
14 Bazı meyvelerin meyve suyuna işlenmesi
15 Sebze suyu üretimi
16 Final Sınavı

Cemeroğlu, B. 2013. Meyve-Sebze İşleme Teknolojisi (1. Cilt) Varnam AH., Sutherland JP., 1994. Beverages: Technology, Chemistry and Microbiology, Chapman & Hill, pp: 473



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Derse Katılım 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 15 15
Okuma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 53

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek