GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GIDA123 Süt Kimyası ve Biyokimyası Seçmeli Ders Grubu 1 1 6,00

Yüksek Lisans



Bu dersin amacı yüksek lisans öğrencilerinin süt kimyası ve biyokimyası hakkında temel bilgileri öğrenmesidir


Dr. Öğr. Üyesi Emin MERCAN


1 Süt kimyası ve biyokimyasını öğrenir.
2 Teknolojik işlemlerin süt bileşenleri üzerindeki etkisi hakkında bilgi sahibi olur.
3 Süt kimyası ve biyokimyasında yeni gelişmeleri öğrenir

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Bu ders kapsamında, sütün tarihçesi, sütün salgılanması, süt bileşenlerinin sentezlenmesi, süt proteinleri, süt lipidleri, laktoz, enzimler, vitaminler, mineraller ve diğer süt bileşenleri ve süt kimyası ve biyokimyasındaki yeni gelişmeler anlatılacaktır


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Süt Kimyası ve Biyokimyasına Giriş
2 Kimyasal Bağlar
3 Su Kimyası
4 Laktoz Kimyası
5 Laktozun Süt Ürünlerindeki Fonksiyonları
6 Süt Lipidleri Kimyası
7 Süt Lipid Oksidasyonları ve Gıda Kalitesi
8 Arasınav
9 Süt Protein Kimyası
10 Protein denatürasyonları, interaksiyonları ve jelleşme
11 Süt Teknolojisinde Önemli Enzimler
12 Sütte Bulunan Vitaminler
13 Sütte Bulunan Mineral Maddeler ve Diğer süt bileşenleri
14 Süt kimyası ve biyokimyasında yeni gelişmeler
15 Genel tekrar
16 Final sınavı

Fox, P.F. (1995). Dairy Chemistry and Biochemistry. Aspen Publishes



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 70

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Beyin Fırtınası 14 1 14
Makale Kritik Etme 14 1 14
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 8 3 24
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 14 3 42
Okuma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 167

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 3 1 1 1 3
ÖÇ 2 4 2 1 1 2
ÖÇ 3 4 2 1 1 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek