Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GIDA112 | Gıda Muhafaza Teknikleri ve Yeni Uygulamalar | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda muhafazasının temelleri, Gıda Muhafaza teknikleri ve yeni uygulamalar hakkında bilgi edinme
Doç. Dr Ayla ARSLANER
1 | Gıda Muhafazasının temel ilkeleri hakkında bilgi sahibi olma |
2 | Gıda Muhafaza tekniklerinin gıdanın nitelikleri üzerine etkilerini kavrama |
3 | Gıda Muhafaza tekniklerinin gıdalarda mikroorganizma gelişimini engelleme mekanizmasını kavrama |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gıda Muhafazasına giriş, bazı tanım ve kavramlar 2. Isıl İşlemlerle gıdaların muhafazasının temelleri ve ısıl işlem metotları 3. Düşük sıcaklık uygulamalarının prensipleri ve metotları 4. Antimikrobiyallerle muhafazanın prensipleri ve kullanılan antimikrobiyaller 5. Modifiye atmosfer uygulamaları 6. Mikroorganizmalar ve ürünleri ile gıda muhafaza, Bakteriyosinler 7. Gıda muhafazasında radyasyon uygulamaları 8. Düşük su aktivitesi ile gıda muhafazası ve kurutma 9. Yeni yöntemlerle gıdaların muhafazası (Mikrodalga, UV) 10. Yeni yöntemlerle gıdaların muhafazası (CO2, Ozon) Yeni yöntemlerle gıdaların muhafazası (Yüksek Hidrostatik basınç) 12. Yeni yöntemlerle gıdaların muhafazası (Ohmik ısıtma ve elektriksel uygulamalar) 13. Yeni yöntemlerle gıdaların muhafazası (Yenilebilir kaplamalar) 14. Engeller Teknolojisi 15. Final sınavı
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda Muhafazasına giriş, bazı tanım ve kavramlar | - | - |
2 | Isıl işlemler ve ısıl işlem yöntemleriyle gıda muhafazasının temelleri | - | - |
3 | Düşük sıcaklık uygulamalarının prensipleri ve yöntemleri | - | - |
4 | Antimikrobiyallerle koruma prensipleri ve kullanılan antimikrobiyaller | - | - |
5 | Modifiye atmosfer uygulamaları | - | - |
6 | Mikroorganizmalar ve ürünleriyle gıda muhafazası, Bakteriyosinler | - | - |
7 | Gıda muhafazasında radyasyon uygulamaları | - | - |
8 | - | Ara Sınav | - |
9 | Yeni yöntemlerle gıda muhafazası (Mikrodalga, UV) | - | - |
10 | Yeni yöntemlerle gıda muhafazası (CO2, Ozon) | - | - |
11 | Yeni yöntemlerle gıda muhafazası (Yüksek hidrostatik basınç) | - | - |
12 | Yeni yöntemlerle gıda muhafazası (Ohmik ısıtma ve elektrik uygulamaları) | - | - |
13 | Yeni yöntemlerle gıda muhafazası (Ohmik ısıtma ve elektrik uygulamaları) | - | - |
14 | Yeni yöntemlerle gıda muhafazası (Yenilebilir kaplamalar) | - | - |
15 | Bariyer (engeller) Teknolojisi | - | - |
16 | - | Final Sınavı | - |
Gıda Mikrobiyolojisi (Osman Erkmen)
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Proje Hazırlama | 1 | 30 | 30 |
Makale Kritik Etme | 20 | 3 | 60 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 8 | 2 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 3 | 21 |
Toplam İş Yükü (saat) | 173 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |