Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GIDA132 | Fonksiyonel Dondurma Teknolojisi | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Fonksiyonel dondurma üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
Doç. Dr. Ayla ARSLANER
1 | Fonksiyonel dondurma formülasyonu hazırlama bilgisine sahip olma |
2 | Fonksiyonel dondurma üretiminde kullanılan fonksiyonel bileşenler ve fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olma |
3 | Fonksiyonel dondurma kalite nitelikleri ve standartlar hakkında bilgi sahibi olma |
Birinci Öğretim
Yok
-
Tanım ve sınıflandırma 2. Dondurma üretiminde kullanılan temel bileşenler ve işlevleri 3. Dondurma miksinin hazırlanması 4. Pastörizasyon, Homojenizasyon, soğutma, olgunlaştırma 5. Dondurma, paketleme ve sertleştirme 6. Fonksiyonel dondurma üretim teknolojisi 7. Fonksiyonel dondurma üretiminde kullanılan bileşenler 8. Probiyotik, prebiyotik ve simbiyotikler 9. Antioksidan ve fenolik bileşikler 10. Bioaktif proteinler, peptitler ve amino asitler 11. Biyoaktif lipitler 12. Tatlandırıcılar 13. Diyet Lifleri,Vitaminler, Mineraller 14. Dondurma kusurları ve dondurmada kalite 15. Final
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Tanım ve sınıflandırma | - | - |
2 | Dondurma üretiminde kullanılan temel bileşenler ve işlevleri | - | - |
3 | Dondurma miksinin hazırlanması | - | - |
4 | Pastörizasyon, Homojenizasyon, soğutma, olgunlaştırma | - | - |
5 | Dondurma, paketleme ve sertleştirme | - | - |
6 | Fonksiyonel dondurma üretim teknolojisi | - | - |
7 | Fonksiyonel dondurma üretiminde kullanılan bileşenler Probiyotik, prebiyotik ve simbiyotikler | - | - |
8 | - | Arasınav | - |
9 | Antioksidan ve fenolik bileşikler | - | - |
10 | Bioaktif proteinler, peptitler ve amino asitler | - | - |
11 | Biyoaktif lipitler | - | - |
12 | Tatlandırıcılar | - | - |
13 | Diyet Lifleri,Vitaminler, Mineraller | - | - |
14 | Dondurma kusurları ve dondurmada kalite | - | - |
15 | Makale kritiği | - | - |
16 | - | Final Sınavı | - |
Fonksiyonel dondurma ders notları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Proje Hazırlama | 1 | 30 | 30 |
Makale Kritik Etme | 10 | 2 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 7 | 5 | 35 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 5 | 35 |
Toplam İş Yükü (saat) | 165 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 |
ÖÇ 2 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
ÖÇ 3 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 |