GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GIDA146 Süt ve Süt Ürünleri İşlemede Yeni Teknikler Seçmeli Ders Grubu 1 2 6,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı, süt ve süt ürünleri işleme alanında kullanılan geleneksel ve modern teknikler hakkında derinlemesine bilgi sağlamak, yeni teknolojilerin sektördeki uygulamalarını ve etkilerini analiz etmek, ayrıca öğrencilerin bu alanda yenilikçi çözümler geliştirebilmelerine olanak tanımaktır.


Doç.Dr. Emin MERCAN


1 Yeni teknolojilerin süt ürünleri üretimindeki avantaj ve dezavantajlarını analiz edebilir.
2 Süt ürünleri işleme süreçlerinde sürdürülebilirlik uygulamalarını tanımlayabilir.
3 Endüstriyel süreçlerde yenilikçi yaklaşımlar geliştirebilir.

Birinci Öğretim



-


-Modern teknolojilerin süt ürünleri üretimine entegrasyonu -Yeni işleme tekniklerinin sürdürülebilirlik üzerindeki etkileri -Endüstriyel uygulamalarda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Yüksek basınç prosesleri
2 Yüksek basınç prosesleri
3 Darbeli elektrik alan uygulamaları
4 Darbeli elektrik alan uygulamaları
5 Yüksek yoğunluklu darbeli ışık uygulamaları
6 Radyo frekansı elektrik alan uygulamaları
7 Ultrason uygulamaları
8 Arasınav
9 Radyasyon uygulamaları
10 Alternatif ısıl prosesler
11 Isıl proseslerde NMR uygulamaları
12 Dondurma uygulamalarında yeni gelişmeler
13 Dondurma uygulamalarında yeni gelişmeler
14 Enzimatik modifikasyon
15 Enzimatik modifikasyon
16 Final

Ders Notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 70

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 15 1 15
Soru-Yanıt 3 14 42
Makale Kritik Etme 1 20 20
Bireysel Çalışma 1 10 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Deney Sonrası Quiz 1 10 10
Quiz için Bireysel Çalışma 1 20 20
Toplam İş Yükü (saat) 182

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 3 3 2 1 4
ÖÇ 2 2 3 2 1 3
ÖÇ 3 4 4 2 1 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek