Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GIDA146 | Süt ve Süt Ürünleri İşlemede Yeni Teknikler | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, süt ve süt ürünleri işleme alanında kullanılan geleneksel ve modern teknikler hakkında derinlemesine bilgi sağlamak, yeni teknolojilerin sektördeki uygulamalarını ve etkilerini analiz etmek, ayrıca öğrencilerin bu alanda yenilikçi çözümler geliştirebilmelerine olanak tanımaktır.
Doç.Dr. Emin MERCAN
1 | Yeni teknolojilerin süt ürünleri üretimindeki avantaj ve dezavantajlarını analiz edebilir. |
2 | Süt ürünleri işleme süreçlerinde sürdürülebilirlik uygulamalarını tanımlayabilir. |
3 | Endüstriyel süreçlerde yenilikçi yaklaşımlar geliştirebilir. |
Birinci Öğretim
-
-Modern teknolojilerin süt ürünleri üretimine entegrasyonu -Yeni işleme tekniklerinin sürdürülebilirlik üzerindeki etkileri -Endüstriyel uygulamalarda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Yüksek basınç prosesleri | ||
2 | Yüksek basınç prosesleri | ||
3 | Darbeli elektrik alan uygulamaları | ||
4 | Darbeli elektrik alan uygulamaları | ||
5 | Yüksek yoğunluklu darbeli ışık uygulamaları | ||
6 | Radyo frekansı elektrik alan uygulamaları | ||
7 | Ultrason uygulamaları | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Radyasyon uygulamaları | ||
10 | Alternatif ısıl prosesler | ||
11 | Isıl proseslerde NMR uygulamaları | ||
12 | Dondurma uygulamalarında yeni gelişmeler | ||
13 | Dondurma uygulamalarında yeni gelişmeler | ||
14 | Enzimatik modifikasyon | ||
15 | Enzimatik modifikasyon | ||
16 | Final |
Ders Notları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 15 | 1 | 15 |
Soru-Yanıt | 3 | 14 | 42 |
Makale Kritik Etme | 1 | 20 | 20 |
Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Deney Sonrası Quiz | 1 | 10 | 10 |
Quiz için Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 182 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 3 | 3 | 2 | 1 | 4 |
ÖÇ 2 | 2 | 3 | 2 | 1 | 3 |
ÖÇ 3 | 4 | 4 | 2 | 1 | 4 |