GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GIDA150 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Seçmeli Ders Grubu 1 2 6,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı sürdürülebilirlik tanımı çerçevesinde çeşitli gıda sistemlerinin işleyişlerinin yönlendirilmesinin öğrenciler tarafından anlaşılmasının sağlanmasıdır. Sürdürülebilir bir şekilde sistemlerin sorunsuz ve verimli çalışmasının yöntemlerinin anlaşılması amaçlanmaktadır.


Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Öztekin


1 Çeşitli gıda sistemlerinin tanımak ve işleyişlerini kavramak.
2 Gıda sistemlerinin temel problemlerinin öğrenilmesi ve sistemlerin optimizasyonları
3 Gıda sistemlerinin verimliliğini etkiliyen faktörler.
4 Sürdürülebilirlik kavramının öğrenilmesi ve gıda sistemlerinde prosedürleri
5 Multidisipliner tasarım yaklaşımlarını gıda sistemlerinde sürdürülebilirlik çıktıları için kullanabilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gıda sistem kavramı ve çerçevesi. Gıda sistem aktiviteleri, aktörleri, itici güçleri ve çıktıları. Gıda sistem sorunları. Gıda sistemleri üzerine vaka çalışmaları.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda sistemlerinin tanıtımı
2 Gıda sistemlerinin tanıtımı
3 Gıda sistemlerindeki temel sorunlar
4 Gıda sistemlerindeki temel sorunlar
5 Gıda sistemlerinin verimliliği:etkili faktörler ve arttırıcı yaklaşımlar
6 Gıda sistemlerinin verimliliği:etkili faktörler ve arttırıcı yaklaşımlar
7 Gıda sistemini tanımlamak: gıda sistem aktiviteleri, aktörleri, itici güçleri, ve çıktıları
8 Ara sınav
9 Gıda sistemini tanımlamak: gıda sistem aktiviteleri, aktörleri, itici güçleri, ve çıktıları
10 Gıda sistemini tanımlamak: gıda sistem aktiviteleri, aktörleri, itici güçleri, ve çıktıları
11 Sürdürülebilir gıda sistmeleri
12 Sürdürülebilir gıda sistmeleri
13 Sürdürülebilir gıda sistmeleri
14 Tarladan çatala ve ötesi: Akademi, sivil toplum, kamu ve özel sektörden misafir konuşmacılarla gıda sistemi vaka çalışmaları
15 Tarladan çatala ve ötesi: Akademi, sivil toplum, kamu ve özel sektörden misafir konuşmacılarla gıda sistemi vaka çalışmaları
16 Final Sınavı

Öğretim üyesinin kendi notları öğrencilerle paylaşılacaktır. Sustainable Food Systems (Volume I): SFS: Framework, Sustainable Diets, Traditional Food Culture & Food Production (World Sustainability Series)



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 70

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 6 5 30
Makale Kritik Etme 5 8 40
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 5 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 5 35
Toplam İş Yükü (saat) 175

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 5 5 3 3 3
ÖÇ 2 2 2 3 3 3
ÖÇ 3 3 3 4 4 4
ÖÇ 4 4 4 3 3 3
ÖÇ 5 3 3 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek