Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GIDA150 | Sürdürülebilir Gıda Sistemleri | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı sürdürülebilirlik tanımı çerçevesinde çeşitli gıda sistemlerinin işleyişlerinin yönlendirilmesinin öğrenciler tarafından anlaşılmasının sağlanmasıdır. Sürdürülebilir bir şekilde sistemlerin sorunsuz ve verimli çalışmasının yöntemlerinin anlaşılması amaçlanmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Öztekin
1 | Çeşitli gıda sistemlerinin tanımak ve işleyişlerini kavramak. |
2 | Gıda sistemlerinin temel problemlerinin öğrenilmesi ve sistemlerin optimizasyonları |
3 | Gıda sistemlerinin verimliliğini etkiliyen faktörler. |
4 | Sürdürülebilirlik kavramının öğrenilmesi ve gıda sistemlerinde prosedürleri |
5 | Multidisipliner tasarım yaklaşımlarını gıda sistemlerinde sürdürülebilirlik çıktıları için kullanabilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Gıda sistem kavramı ve çerçevesi. Gıda sistem aktiviteleri, aktörleri, itici güçleri ve çıktıları. Gıda sistem sorunları. Gıda sistemleri üzerine vaka çalışmaları.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda sistemlerinin tanıtımı | ||
2 | Gıda sistemlerinin tanıtımı | ||
3 | Gıda sistemlerindeki temel sorunlar | ||
4 | Gıda sistemlerindeki temel sorunlar | ||
5 | Gıda sistemlerinin verimliliği:etkili faktörler ve arttırıcı yaklaşımlar | ||
6 | Gıda sistemlerinin verimliliği:etkili faktörler ve arttırıcı yaklaşımlar | ||
7 | Gıda sistemini tanımlamak: gıda sistem aktiviteleri, aktörleri, itici güçleri, ve çıktıları | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Gıda sistemini tanımlamak: gıda sistem aktiviteleri, aktörleri, itici güçleri, ve çıktıları | ||
10 | Gıda sistemini tanımlamak: gıda sistem aktiviteleri, aktörleri, itici güçleri, ve çıktıları | ||
11 | Sürdürülebilir gıda sistmeleri | ||
12 | Sürdürülebilir gıda sistmeleri | ||
13 | Sürdürülebilir gıda sistmeleri | ||
14 | Tarladan çatala ve ötesi: Akademi, sivil toplum, kamu ve özel sektörden misafir konuşmacılarla gıda sistemi vaka çalışmaları | ||
15 | Tarladan çatala ve ötesi: Akademi, sivil toplum, kamu ve özel sektörden misafir konuşmacılarla gıda sistemi vaka çalışmaları | ||
16 | Final Sınavı |
Öğretim üyesinin kendi notları öğrencilerle paylaşılacaktır. Sustainable Food Systems (Volume I): SFS: Framework, Sustainable Diets, Traditional Food Culture & Food Production (World Sustainability Series)
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 6 | 5 | 30 |
Makale Kritik Etme | 5 | 8 | 40 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 7 | 5 | 35 |
Toplam İş Yükü (saat) | 175 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 2 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 |
ÖÇ 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 |
ÖÇ 5 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 |