GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GIDA152 Arı Ürünleri Seçmeli Ders Grubu 1 2 6,00

Yüksek Lisans


Türkçe


Arıcılığın ülke ekonomisindeki yeri ve önemini anlatmak, arı biyolojisini tanımak, koloni ve koloni bireylerinin fonksiyonlarını öğretmek, arı ırklarını tanıtmak, arı ve bal üretimini öğretmek, diğer arı ürünlerini tanıtmak, mevsimlere göre arıcılık işlerini öğretmek,


Doç.Dr.Yaşar ERDOĞAN


1 1. Balın fiziko-kimyasal ,reolojik ve duyusal özellikleri ve bu özelliklerin analizi öğrenir.
2 2. Balların sınıflandırılması, tahşiş ve taklidinin belirlenmesi hakkında bilgi ve beceri kazandırma
3 3. Balların sınıflandırılması, tağşiş ve taklidinin belirlenmesi hakkında bilgi ve beceri kazandırma Polen üretimi ve sağlığa faydalarını öğrenir.
4 4. Propolis üretimi ve sağlığa faydalarını öğrenir.
5 5. Arı sütü üretimi ve sağlığa faydalarını öğrenir.
6 6. Bal mumu üretimi ve sağlığa faydalarını öğrenir

Birinci Öğretim


yok


yok


Arıcılığın ekonomideki yeri ve önemi, bal arısı ve önemi, genel özellikleri, ırklar, kovan ve yapısı, aile yapısı, arıcılık şekilleri, göçer arıcılık, sonbahar bakımı, kış bakımı, bal ve diğer ürünler ve hasatları, ana arı yetiştirme, ürün pazarlama, hastalıklar ve sağlık koruma.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Türkiye’de ve Dünya’da arıcılık teknolojisine genel bir bakış yok yok
2 Balın tanımı ve sınıflandırılması. yok yok
3 Çeşitli balların fiziko-kimyasal, reolojik ve duyusal özellikleri yok yok
4 Çeşitli balların fiziko-kimyasal, reolojik ve duyusal özellikleri. yok yok
5 Bal üretimi Ballarda meydana gelen bozulmalar ve analiz yöntemleri yok yok
6 Balda tağşiş ve taklidin tespit edilmesinde kullanılan yöntemler yok yok
7 Bal mumunun kimyasal yapısı ve üretimi. yok yok
8 Ara sınav yok yok
9 Bal mumunun kimyasal yapısı ve üretimi.
10 Polenin kimyasal yapısı, üretimi ve kullanım olanakları.
11 Arı sütünün kimyasal yapısı,üretimi ve kullanım olanakları.
12 Propolisin yapısı, üretimi ve kullanım yerleri.
13 Polen, arı sütü ve Propolisin faydaları.
14 Polen, arı sütü ve Propolisin faydaları
15 Polen, arı sütü ve Propolisin faydaları
16 final sınavı

Akbay,R.(1990).ArıveİpekböcekçiliğiDersKitabı.AÜZFYayınları.Ankara. Doğaroğlu,M.(2008).ModernArıcılıkTeknikleri.TekirdağZiraatFak.Yay.,Tekirdağ. Winston,M.L.(1987).TheBiologyofthehoneybee.HarwardUniversityPress.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 30
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 70

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Soru-Yanıt 7 1 7
Alan Çalışması 1 3 3
Seminer 7 9 63
Bireysel Çalışma 10 4 40
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 4 3 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 6 12
Toplam İş Yükü (saat) 182

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5
ÖÇ 1 3 3 3 3 3
ÖÇ 2 3 3 3 3 3
ÖÇ 3 3 3 3 3 3
ÖÇ 4 3 3 3 3 3
ÖÇ 5 3 3 3 3 3
ÖÇ 6 3 3 3 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek