Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GIDA162 | Endüstriyel Mikrobiyoloji ve Biyoteknoloji | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 2 | 6,00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı öğrencilere endüstriyel mikrobiyolojinin temel kavramlarını, görüşlerini ve uygulamalarını öğretmek. Gıda ve gıda katkılarının üretimi ile ilişkili bakteri, maya, küf ve algler hakkında temel bilgi vermek. Farklı kaynaklardan bilgiye ulaşma becerilerini artırmaktır.
Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim KAYA
1 | Endüstriyel öneme sahip mikroorganizmaların izolasyon, identifikasyon ve muhafazası hakkında bilgi sahibi olma. |
2 | Endüstriyel öneme sahip mikroorganizmaların genetik geliştirilmesi hakkında bilgi sahibi olma. |
3 | Endüstriyel fermentasyonlar için aşılama materyali hazırlama ve çoğaltma ve besiyerleri hakkında bilgi sahibi olma. |
4 | Endüstriyel üretimler hakkında bilgi sahibi olma. |
Birinci Öğretim
Bulunmamaktadır.
Bulunmamaktadır.
Endüstriyel öneme sahip mikroorganizmaların izolasyon, identifikasyon ve muhafazası. Gelişme şartları. Metabolizmanın kontrolü. Endüstriyel öneme sahip mikroorganizmaların genetik geliştirilmesi. Endüstriyel fermantasyonlar için aşılama materyali hazırlama ve çoğaltma. Endüstriyel fermantasyonlar için besiyerleri. Sterilizasyon. Endüstriyel uygulamalar (alkol, THP, organik asit, amino asit, vitamin, enzim, ekmek mayası üretimi gibi).Gıda endüstrisinde atık su uygulamaları. Biyoreaktörler ve uygulama prensipleri.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Endüstriyel öneme sahip mikroorganizmaların izolasyon, identifikasyon ve muhafazası. | ||
2 | Gelişme şartları. Metabolizmanın kontrolü. | ||
3 | Gelişme şartları. Metabolizmanın kontrolü. | ||
4 | Endüstriyel öneme sahip mikroorganizmaların genetik geliştirilmesi. | ||
5 | Endüstriyel fermantasyonlar için aşılama materyali hazırlama ve çoğaltma. | ||
6 | Endüstriyel fermantasyonlar için besiyerleri. Sterilizasyon. | ||
7 | Endüstriyel uygulamalar (alkol, THP, organik asit, amino asit, vitamin, enzim, ekmek mayası üretimi gibi). | ||
8 | Ara sınav. | ||
9 | Endüstriyel uygulamalar (alkol, THP, organik asit, amino asit, vitamin, enzim, ekmek mayası üretimi gibi). | ||
10 | Biyoreaktörler ve uygulama prensipleri. | ||
11 | Biyoreaktörler ve uygulama prensipleri. | ||
12 | Biyoreaktörler ve uygulama prensipleri. | ||
13 | Gıda endüstrisinde atık su uygulamaları. | ||
14 | Gıda endüstrisinde atık su uygulamaları. | ||
15 | Final sınavı. |
Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, 2015. İrfan TURHAN. Palme Yayınevi, Ankara.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 70 |
Ev Ödevi | 1 | 30 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 30 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 70 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
Makale Kritik Etme | 5 | 2 | 10 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 10 | 2 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 |
Okuma | 5 | 2 | 10 |
Ev Ödevi | 5 | 3 | 15 |
Toplam İş Yükü (saat) | 173 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | |
ÖÇ 1 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 |
ÖÇ 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 |
ÖÇ 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 |
ÖÇ 4 | 3 | 2 | 2 | 2 | 3 |