GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
AŞ109B Beslenmenin Temel İlkeleri Zorunlu Ders 1 1 4,00

Önlisans


Türkçe


Öğrencilerin besin ögeleri ve besin grupları hakkında bilgi sahibi olmaları ve hizmet verdiikleri topluluğun ihtiyaç ve beklentilerine uygun menü planlaması yapabilmelerine katkı sağlayabilmektir.


Dr. Öğretim Üyesi Özlem Yılmaz


1 Besin ögeleri hakkında bilgi sahibi olur.
2 Besin değeri açısından besinleri gruplandırabilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Beslenmeninin temel kavramları, besin öğleri (karbonhidratlari proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su), enerji metobolizması, besin grupları (et, süt,yumurta, kurubaklagil, tahıllar), besin piramidi konularını kapsamaktadır.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Beslenme, Besin Öğesi ve Sağlık
2 Karbonhidratlar
3 Proteinler
4 Yağlar
5 Enerji Metabolizması
6 Sağlıklı yaşam ve fiziksel aktivite
7 Su
8 ARA SINAV
9 Suda Çözünen vitaminler
10 Yağda çözünen vitaminler
11 Makro Mineraller
12 Mikro Mineralller
13 Besin grupları
14 Besin grupları
15 Besin piramidi

BULDUK, Sıdıka, (2018), Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama. Ankara: Detay Yayıncılık.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Bütünleme Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Soru-Yanıt 2 3 6
Rapor Sunma 1 3 3
Bireysel Çalışma 2 3 6
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 15 15
Performans 15 1 15
Toplam İş Yükü (saat) 107

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 3 1 2 1 5 3 3 1 1 1
ÖÇ 2 3 1 2 1 5 3 3 1 1 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek