GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
AŞ115B Kesme Doğrama Teknikleri Zorunlu Ders 1 1 4,00

Önlisans


Türkçe


Mutfakta kullanılan araç-gereçlerin, kesim tekniklerinin ve genel pişirme yöntemlerinin uygulamalı olarak öğretimi amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Hami ÜNLÜ


1 Mutfak araç-gereçlerini bilir.
2 Bıçakları ve kullanım alanlarını bilir.
3 Kesme ve doğrama tekniklerini bilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Genel doğrama şekilleri, Meyve ve sebzeleri kesme teknikleri, Kasaplık hayvanları kesme teknikleri, Balık ve kabuklu deniz ürünleri kesme teknikleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Mutfağa giriş, profesyonel mutfak kurulumu
2 Mutfak araç-gereçleri
3 Bıçakları tanıma
4 Genel doğrama şekilleri
5 Meyve ve sebzeleri kesme teknikleri
6 Balık ve kabuklu deniz ürünleri kesme teknikleri
7 Ölçme, karıştırma ve fırınlama teknikleri için el aletleri
8 ARA SINAV
9 Kasaplık hayvanları kesme teknikleri
10 Kümes hayvanları kesme teknikleri
11 Kesme teknikleri uygulama
12 Kesme teknikleri uygulama
13 Kesme teknikleri uygulama
14 Kesme teknikleri uygulama
15 Kesme tekniklerini uygulama

Gisslen W., (2019) Profesyonel Aşçılık. Ankara: Nobel Yayıncılık



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 10 1 10
Rapor 10 1 10
Ev Ödevi 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 122

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 4 3 1 2 3 4 2 4 4 4
ÖÇ 2 4 3 1 1 1 4 2 4 3 2
ÖÇ 3 3 3 1 2 1 4 2 4 4 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek