GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
AŞ208B Yemek Süsleme Sanatı Zorunlu Ders 2 4 3,00

Önlisans


Türkçe


Genel olarak çorbalarda, ana yemeklerde, tatlı ve pastalarda çeşitli süsleme tekniklerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Mehmet NAZİKGÜL


1 Yemek süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak.
2 Süsleme türlerini açıklamak.
3 Dekor süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak.
4 Süslemede ve dekorda kulanılan araçları tanımlamak ve kullanmak

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Süslemede ve dekorda kulanılan araçları tanıma, Çeşitli dekor bıçaklarını kullanma, Çeşitli kesici aletleri kullanma, Tatlı,pasta ve hamur işlerinde süsleme tekniği, soğuk ve sıcak yemeklerde süsleme tekniği


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Süsleme ile ilgili kavramlar
2 Süsleme Türleri
3 Süslemede Kullanılan Araç-Gereçler
4 Çeşitli süsleme teknikleri
5 Yemeklerde Süsleme
6 Salatalarda Süsleme
7 Çorbalarda Süsleme
8 Ara Sınav
9 Tatlılarda Süsleme
10 Sıcak Yemeklerde Süsleme
11 Sıcak Yemeklerde Süsleme
12 Hamur İşlerinde Süsleme
13 Çikolata ile Süslemeler
14 Pasta Süslemeleri
15 Açık büfe dekorları

Erdoğan, C., (2011) Soğuk Mutfak ve Süsleme Sanatı Soğuk Sıcak Temel Bilgiler



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 5 1 5
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 5 1 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 5 1 5
Ev Ödevi 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 102

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10
ÖÇ 1 2 4 1 3 2 3 2 4 3 2
ÖÇ 2 3 3 1 2 3 2 2 3 2 3
ÖÇ 3 2 4 1 3 3 3 2 3 3 2
ÖÇ 4 2 4 1 3 2 4 1 3 3 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek