GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
MB-SEÇ10 Eğitimde Proje Hazırlama Seçmeli Ders Grubu 3 5 4,00

Lisans


Türkçe


Öğrencilere proje hazırlama tekniklerinin esaslarını ayrıntılarıyla öğreterek gıda proses projesi hazırlanması amaçlanmaktadır.



1 Proje hazırlamada dikkat edilen tüm konuları tanımlayabilir.
2 Projelerin teknik, mali, ekonomik açıdan değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Birinci Öğretim


YOK


YOK


Proje kavramları, gıda projeleri ve özellikleri, proje konusunun belirlenmesi ve proje kararı, projenin gerekçesi ve piyasa etüdü, proje ölçeği ve kuruluş yeri seçimi, projenin teknik yönü, proje giderleri ve gelirleri, projelerin teknik değerlendirilmesi, projelerin mali açıdan değerlendirilmesi, projelerin ekonomik açıdan değerlendirilmesi, AB proje çevrim yönetimi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Proje Hazırlama Tekniklerine giriş
2 Proje kavramları
3 Gıda projeleri ve özellikleri
4 Proje konusunun belirlenmesi ve proje kararı
5 Projenin gerekçesi ve piyasa etüdü
6 Proje ölçeği ve kuruluş yeri seçimi
7 Projenin teknik yönü
8 Ara Sınav
9 Proje giderleri ve gelirleri
10 Projelerin teknik değerlendirilmesi
11 Projelerin mali açıdan değerlendirilmesi
12 Projelerin ekonomik açıdan değerlendirilmesi
13 AB proje çevrim yönetim
14 Ödev ve tartışma
15 Genel değerlendirme
16 FİNAL SINAVI

İnan, İ. H., 2000, Proje Hazırlama ve Değerlendirme Tekniği, Tekirdağ. •Cinemre, H. A., 2001, Proje Hazırlama ve Değerlendirme, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı, No: 41, Samsun.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

YOK


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Rapor Sunma 1 2 2
Proje Hazırlama 20 2 40
Proje Sunma 1 2 2
Bireysel Çalışma 15 3 45
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20 PÇ 21 PÇ 22 PÇ 23 PÇ 24 PÇ 25 PÇ 26 PÇ 27 PÇ 28 PÇ 29 PÇ 30 PÇ 31 PÇ 32 PÇ 33 PÇ 34 PÇ 35 PÇ 36 PÇ 37 PÇ 38 PÇ 39 PÇ 40
ÖÇ 1
ÖÇ 2
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek