Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
MB-ING3B.01 | Eğitimde Proje Hazırlama | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 5 | 4,00 |
Lisans
Türkçe
Öğrencilere gıda işleme projesi hazırlama tekniklerinin temel prensiplerini detaylarıyla öğretmek hedeflenmektedir.
1 | Proje hazırlamada dikkat edilen tüm konuları tanımlayabilir. |
2 | Projelerin teknik, mali, ekonomik açıdan değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. |
Birinci Öğretim
YOK
YOK
Proje kavramları, gıda projelerinin özellikleri, proje konusunun belirlenmesi ve karar verme, projenin gerekliliği ve pazar araştırması, proje ölçeği ve kuruluş yeri seçimi, proje teknik detayları, proje maliyetleri ve gelirleri, projelerin teknik ve mali yönden değerlendirilmesi, projelerin ekonomik değerlendirilmesi, AB proje çevrim yönetimi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Proje Hazırlama Tekniklerine giriş | ||
2 | Proje kavramları | ||
3 | Gıda projeleri ve özellikleri | ||
4 | Proje konusunun belirlenmesi ve proje kararı | ||
5 | Projenin gerekçesi ve piyasa etüdü | ||
6 | Proje ölçeği ve kuruluş yeri seçimi | ||
7 | Projenin teknik yönü | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Proje giderleri ve gelirleri | ||
10 | Projelerin teknik değerlendirilmesi | ||
11 | Projelerin mali açıdan değerlendirilmesi | ||
12 | Projelerin ekonomik açıdan değerlendirilmesi | ||
13 | AB proje çevrim yönetim | ||
14 | Ödev ve tartışma | ||
15 | Genel değerlendirme | ||
16 | FİNAL SINAVI |
İnan, İ. H., 2000, Proje Hazırlama ve Değerlendirme Tekniği, Tekirdağ. •Cinemre, H. A., 2001, Proje Hazırlama ve Değerlendirme, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı, No: 41, Samsun.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
YOK
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Rapor Sunma | 1 | 2 | 2 |
Proje Hazırlama | 20 | 2 | 40 |
Proje Sunma | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 15 | 3 | 45 |
Toplam İş Yükü (saat) | 120 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 | PÇ 17 | PÇ 18 | PÇ 19 | PÇ 20 | PÇ 21 | PÇ 22 | PÇ 23 | PÇ 24 | PÇ 25 | PÇ 26 | PÇ 27 | PÇ 28 | PÇ 29 | PÇ 30 | PÇ 31 | PÇ 32 | PÇ 33 | PÇ 34 | PÇ 35 | PÇ 36 | PÇ 37 | PÇ 38 | PÇ 39 | PÇ 40 | |
ÖÇ 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ÖÇ 2 |