GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Lisans





1 Catering işletmelerinde personel yönetimini bilir.
2 Catering işletmelerinde satın alma yöntemlerini bilir.
3 Catering işletmelerinde mönü planlama yöntemlerini bilir.



Yok



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Ağırlama ve hizmet işletmelerinde yiyecek ve içecek hizmetleri
2 Yiyecek İçecek Hizmetinin Verildiği İşletmelerin Sınıflandırılması
3 Yiyecek İçecek İşletmelerinin Organizasyon Yapısı
4 Yiyecek İçecek Servisinde Kullanılan Servis Malzemeleri
5 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen-Sanitasyon ve İş Güvenliği
6 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mice En Place
7 Servis Personelinin Müşteri İlişkileri
8 ARA SINAV
9 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü
10 Mönüde Yapı ve Klasik-Modern Mönü Kavramları
11 Servisin Tanımı ve Önemi (Konuklar, Personel ve İşletme Açısından)
12 Servis Yöntemleri
13 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak
14 Konuk İle İlişkiler ve Şikayetlerle İlgilenme



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Rapor Hazırlama 1 5 5
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Ev Ödevi 5 3 15
Toplam İş Yükü (saat) 75

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek