Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Catering işletmelerinde personel yönetimini bilir. |
2 |
Catering işletmelerinde satın alma yöntemlerini bilir. |
3 |
Catering işletmelerinde mönü planlama yöntemlerini bilir. |
Yok
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Ağırlama ve hizmet işletmelerinde yiyecek ve içecek hizmetleri |
|
|
2 |
Yiyecek İçecek Hizmetinin Verildiği İşletmelerin Sınıflandırılması |
|
|
3 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinin Organizasyon Yapısı |
|
|
4 |
Yiyecek İçecek Servisinde Kullanılan Servis Malzemeleri |
|
|
5 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen-Sanitasyon ve İş Güvenliği |
|
|
6 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mice En Place |
|
|
7 |
Servis Personelinin Müşteri İlişkileri |
|
|
8 |
ARA SINAV |
|
|
9 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü |
|
|
10 |
Mönüde Yapı ve Klasik-Modern Mönü Kavramları |
|
|
11 |
Servisin Tanımı ve Önemi (Konuklar, Personel ve İşletme Açısından) |
|
|
12 |
Servis Yöntemleri |
|
|
13 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak |
|
|
14 |
Konuk İle İlişkiler ve Şikayetlerle İlgilenme |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Ara Sınav |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
Final Sınavı |
1 |
100 |
Toplam
|
100
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
2 |
2 |
Derse Katılım |
14 |
3 |
42 |
Rapor Hazırlama |
1 |
5 |
5 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
5 |
5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
5 |
5 |
Ev Ödevi |
5 |
3 |
15 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
75
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
PÇ 7 |
PÇ 8 |
PÇ 9 |
PÇ 10 |
PÇ 11 |
PÇ 12 |
PÇ 13 |
ÖÇ 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ÖÇ 3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek