GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
REKSU310.09 Hentbol Seçmeli Ders Grubu 3 6 5,00

Lisans



Hentbolun felsefesini, oyun kurallarını, saha ve malzeme bilgisini incelemek,hentbolde ısınma ve soğumayı, toplu-topsuz bireysel teknikleri uygulamak, bireysel,grup, takım halinde hücum-savunmayı geliştirmek, kaleci ve özelliklerini analiz etmektir.


Dr. Öğr. Yunus Emre ÇİNGÖZ


1 Hentbolun tanımı ve tarihçesini açıklayabilme ;
2 Hentbol oyun kurallarını yorumlayabilme ;
3 Hentbolun temel teknik becerilerini kavrayabilme;
4 Hentbolun taktik becerilerini kavrayabilme ;
5 Hentbol oyununu etik kurallar çerçevesinde açıklayabilme;
6 Hentbol alıştırmalarını yaratıcılığını kullanarak yorumlayabilme;
7 Öğrendiği teknik ve taktik bilgilerini öğrencilerine açıklayabilme ;

Birinci Öğretim


yok


Hentbolün temel prensiplerini öğrenmek, oyun kurallarını anlamak, saha düzenini ve gerekli ekipmanları incelemek; hentbol antrenmanlarında ısınma ve soğuma tekniklerini uygulamak, top kontrolü ve pas tekniklerini geliştirmek; bireysel olarak ve grup halinde hücum ve savunma becerilerini ilerletmek, aynı zamanda kalecilerin rolünü ve özelliklerini analiz edebilmeyi öğrenciye kazandırmak.


Dersle ilgili genel ve özel açıklamalar. Dersin hedef/hedefleri, amaçları ve öğrenci kazanımları.Hentbolun Dünyadaki ve Türkiye’deki önemi Hentbolun tarihçesin anlanması.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tanışma. Dersle ilgili genel ve özel açıklamalar. Dersin hedef/hedefleri, amaçları ve öğrenci kazanımları.Hentbolun Dünyadaki ve Türkiye’deki önemi Hentbolun tarihçesi
2 Hentbolun oyun kuralları Oyun kurallarıyla ilgili uygulama yapabilme
3 Hentbol da kullanılan paslar, Temel pas,(dayanma adımlı-dayanma adımsız)Bilek pası(iç bilek-dış bilek) Hentbol da Top tutma- atma Hentbolda kullanılan temel paslar ve top tutma atma alıştırmalarını uygulayabilme
4 Hentbol da kullanılan paslar, Sıçrayarak pas, Yerden sektirme pas, Arkadan pas, Göğüsten pas, Ense pası, Alttan pas Top sürme Hentbolda kullanılan Sıçrayarak pas, Yerden sektirme pas, Arkadan pas, Göğüsten pas, Ense pası, Alttan pas ve Top sürme alıştırmalarını uygulayabilme.
5 Hentbol de kullanılan kale atışları Temel kale atışları (Yüksek temel kale atışı-Kalça yüksekliğinde temel kale atışı) Alçak temel kale atışı Hentbol de kullanılan kale atışları Temel kale atışları (Yüksek temel kale atışı-Kalça yüksekliğinde temel kale atışı) Alçak temel kale atışını uygulayabilme.
6 Düşerek atış (Öne düşerek-Yana düşerek-Bükülü atış Sıçrayarak atış Düşerek atış (Öne düşerek-Yana düşerek-Bükülü atış Sıçrayarak atışı uygulayabilme.
7 Hentbol de kullanılan aldatmalar(Toplu-Topsuz aldatmalar) Hentbol da kaleci Hentbol de kullanılan aldatmalar(Toplu-Topsuz aldatmalar) Hentbol da kaleci alıştırmalarını uygulayabilir.
8 ARA SINAV
9 Hentbol da savunma hakkında genel bilgiler Savunmanın özellikleri Hentbol da savunma hakkında genel bilgiler Savunmanın özellikleri uygulayabilir.
10 Takım savunması (6:0, 5:1,4:2, 3:2:1) uygulayabilir.
11 Hentbol da hücum hakkında genel bilgiler Hücumun özelliklerini uygulayabilir.
12 Takım hücumu (Hücum aşamaları- hücum sistemleri) Hücum çeşitlerini uygulayabilir
13 Maç uygulaması.
14 maç uygulaması
15 maç uygulaması
16 Final sınavı

1. SEVİM, Y. "Hentbol Teknik Taktik", Ankara, 1992 2. MURATLI, S. ASLAN, M. AĞAN, Y. "Hentbol" Oto Basımevi , İstanbul. 3. DORAK, F. "Hentbol I Bireysel Hücum ve Savunma" İzmir, 1994. 4. MURATLI, S. ÖNER, K. "Hentbol da Savunma" İstanbul, 1985 5. KAYMAZ, S. BAŞ, F. "Hentbol de 3 Anahtar" 6. ÇELİKSOY, M. "Hentbol de Teori ve Uygulama" Eskişehir, 1996. 7. BAĞIRGAN, T. "Hentbol de Antrenman" Bağırgan Kitapevi, Ankara, 1990 8. BAĞIRGAN, T. "Hentbol de Performans" Bağırgan Kitapevi Ankara, 1998 9. MURATLI, S. : “Çocuk ve Antrenman”, Kültür Matbaası, Ankara, 1997.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 10 15 150
Toplam İş Yükü (saat) 152

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
ÖÇ 6
ÖÇ 7
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek