GERİ DÖN

Önlisans Programları


Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu - Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü - - Özel Güvenlik ve Koruma



Program Tanımları

Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Özel Güvenlik ve Koruma Ön lisans Programı 2019-2020 eğitim öğretim yılında Eğitim- Öğretime başlamıştır.

Program başarı ile tamamlandığında, öğrencilerimiz Özel Güvenlik ve Koruma alanında Ön lisans derecesine sahip olurlar.

Ön Lisans

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Özel Şartlar: ÖSYM Tablo 3B, 87. Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. Programa kayıt yapan öğrenciler; Beden Eğitimi, Yakın Savunma Teknikleri vb. derslerde giyilmesi zorunlu spor kıyafetlerini kendileri temin edeceklerdir.

Ders & Sınıf İçi Etkinlikler Grup Çalışması Okuma Ödev Proje Hazırlama Seminer Staj Teknik Gezi Web Tabanlı Öğrenme Uygulama Yerinde Uygulama Mesleki Faaliyet Sosyal Faaliyet Alan Çalışması Örneklerle Birlikte Mezunların Mesleki EĞİTİMİ

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Özel Şartlar: ÖSYM Tablo 3B, 87. Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. Programa kayıt yapan öğrenciler; Beden Eğitimi, Yakın Savunma Teknikleri vb. derslerde giyilmesi zorunlu spor kıyafetlerini kendileri temin edeceklerdir.

Mülkiye Koruma ve Güvenlik Bölümü, Özel Güvenlik Programı 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Programın toplam kontenjan sayısı 40 dir. Programa kayıt yapmak isteyen öğrencilerin ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda başarılı olmaları ve gerekli özel şartları taşıması gerekmektedir. Programın eğitim süresi 4 yarı yıldır. Programı başarılı bir şekilde bitiren öğrenciler ön lisans diploması ve ayı zamanda alanı ile ilgili Valiliklerce verilecek çalışma belgesi(Özel Güvenlik Görevlisi Kimliği)almaya hak kazanırlar. Eğer yaşları 21 olur ise emniyetle vereceğimiz ortak derslerle silahlı sertifika alabilecekler.

Bölümden mezun olan öğrenciler; Kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde oluşturulan özel güvenlik birimlerinde, kişilerin silahlı koruması olarak, özel güvenlik şirketlerinde; bu şirketlerce verilecek güvenlik hizmet alanlarında (kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, bankalar, gar, hava limanı, terminal, tramvay gibi ulaşım sistemleri, toplantı, konser, spor karşılaşmaları, sahne gösterileri gibi etkinlikler ve fabrikalar) çalışabilmektedirler.

Mezun olan öğrenciler dikey geçiş sınavına girdikleri takdirde Sosyal Hizmetler ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi alanında lisans eğitimlerine devam edebilirler. Ayrıca istedikleri takdirde sınavsız geçiş yapmak suretiyle açık öğretim fakültelerinin iktisat ve işletme bölümlerine kayıt yaptırabilirler.

Bu programda sınavlar; Ara sınav, Final ve Bütünleme sınavı şeklinde uygulanır. Ayrıca öğretim elemanı tarafından öğrencilere ödev, proje, sunum ve seminer çalışmaları uygulanabilir ve ara sınav notlarına dâhil edilebilir. Ara sınavlar %40 Final ve bütünleme notları ise %60 oranında genel not ortalamasını etkilemektedir.

Programdan mezun olabilmek için, Bayburt Üniversitesi ön lisans ve lisans sınav yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereği program içeriğindeki dersleri almak, aldığı derslerden başarılı olmak ve ağırlıklı genel not ortalamasını 2.00 ile tamamlamak esastır. Ayrıca öğrencilerin 30 iş günü staj yapmaları zorunludur.

Tam Zamanlı

Dede Korkut Külliyesi Gençosman Mahallesi 21 Şubat Caddesi Trabzon Yolu Üzeri No: 21A PK: 69010, BAYBURT

Kapalı Spor Salonu, Kantin, Derslikler.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

Özel Güvenlik ve Koruma (Bologna - 2019)

Program Çıktıları

1 Kendi konu ve alanlarında yeterliliğe sahip olma. bu bilgileri çalışma alanlarında etkin olarak kullanabilme.
2 Özel güvenlik alanındaki teorik ve uygulamalı eğitimlerle verilen bilgileri çalışma hayatında kullanabilme becerisini geliştirme ve özgüveni kazanabilme.
3 Özel güvenliğin yetkilerini bilir. Savunma ve atak tekniklerini bilir. Güvenlik önlemlerini kavrayabilir. Örgütsel İletişim Kurabilir. İlk yardımın temel ilkelerini uygular. Tehdit değerlendirmesi ve risk yönetimini yapabilir Beden dilinin ne olduğu ve etkili iletişimi sağlamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenir. Silah bilgisi vardır. Afetlerde Çevre Sağlığı Yönetimini bilir. Suç unsurlarını bilir. Güvenlik planı hazırlayabilir. Olay yeri koruma alanında gerekli bilgilere sahiptir. İşçi ve işveren ilişkilerini belirleyebilir Terör saldırısı türleri ve saldırıların emareleri hakkında bilgi sahiptir. Güvenlik çalışmalarındaki yeni yaklaşımları değerlendirebilir. Toplumsal olaylarda etkili müdahaleler sergileyebilir. Acil Durumlarda Arama ve Kurtarma, Acil durum çalışmalarının yürütülmesi, organizasyonunu yönetebilir . Sağlığın temel unsurlarını ve etkileyen faktörleri açıklar. Temel Hayatta Kalma prensiplerini bilir.
4 Kişi, kurum ve kuruluşlar için güvenlik ve koruma hizmetlerini yasal ve kurumsal temelde yetki, görev ve sorumluluklar çerçevesinde iş becerisini kazandırmak.
5 Kişi, kurum ve kuruluşlar için risk analizleri yaparak etkili güvenlik tedbirleri belirleye bilme.
6 Ekip ruhunu kazandırma. Bireysel ve ekip halinde çalışma becerisini geliştirme, kendine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirme ve görev bilincine sahip olma.
7 Güvenlik ve koruma hizmetlerinin sunumu sürecinde can ve mal güvenliğine yönelik risklere karşı ihtiyaç duyulan önleyici ve adlî güvenlik tedbirlerini alma becerisini kazandırma ve gerektiğinde inisiyatifle doğru ve etkili müdahaleler gerçekleştirir.
8 Güvenlik ve koruma hizmetlerinin icrasında ekipleri, kalabalıkları, grupları ve kitleleri başarılı şekilde yönetir.
9 Özel güvenlik uygulamalarında karşılaşılan sorunları tanımlama, analiz etme, değerlendirme ve çözüm odaklı öneriler sunma becerisini kazandırma.
10 Mesleki ve etik ilkelerine uygun davranma bilincini kazandırma.
11 Özel güvenlik ve koruma programında uygulamalı ve teori eğitimler sayesinde meslekî başarı için özgün sportif faaliyetlerin önemine inanır ve bazı sportif faaliyetleri meslekî yaşamın bir parçası olduğunun bilir.
12 Özel güvenlik ile ilgili güncel gelişme ve sorunlar hakkında bilgi sahibi olma becerisini geliştirme ve sorunlara karşı fikir üretebilme becerisini kazandırmak.
13 Özel güvenlik alanında mesleki yasal mevzuatı kavrayabilme, işini özgüven içerisinde icra etmesini kazandırma.
14 İş ve sosyal yaşamında iletişimin önemini kavrayabilme, iş hayatında etkili iletişim kurma becerisini kazanabilme.
15 Bilgi ve iletişim teknolojisi araçları ile diğer mesleki araçları ve teknikleri kullanabilme becerisine sahip olma.
16 Özel güvenlik ile ilgili süreçlerin tamamını bilinçli olarak yönetme becerisini kazandırma.
17 Özel güvenlik hakkında yabancı dil bilgi ve becerisine sahip olma.
18 Millî kimlik bilinci geliştirme.
19 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; güvenilir bilgiye erişebilme, güvenlikle alakalı bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip edebilme, kendini sürekli yenileme, gündemi yakından takip edebilme becerisi. Gelişmelerle sürekli kendilerini yenileme ve gelişmeleri uygulama.
20 güvenlik görevlilerinin nasıl iletişim kurabileceği, güvenlik için iletişimin önemini ve insani iletişimlerde faydası ve kalite bilincine sahip olur. Böylece topluma, çevreye, çalıştığı kuruma daha faydalı yararlı olma bilinci geliştirilir.
21 çalıştığı kurum ve kuruluşlarda kanunun gerektirdiği yasal mevzuat ve şartlara uygun olarak işin daha hızlı ve verimli yürütülme becerisine sahip olma.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK107B Türkçe Vücut Gelıştırme Egzersızlerı Zorunlu 1 2 - 4
ÖK109B Türkçe Özel Güvenlık Hukuku ve Kışı Hakları Zorunlu 3 - - 4
ÖK111B Türkçe Güvenlık Tedbırlerı Zorunlu 2 - - 3
ÖK113B Türkçe Güvenlık Sıstemlerı I Zorunlu 2 - - 2
ÖK115B Türkçe Etkılı İletışım Zorunlu 3 - - 4
ÖK117B Türkçe Kışı Koruma ve Özel Güvenlık Önlemlerı Zorunlu 3 - - 4
ÖK119B Türkçe Toplumsal Olaylara Müdahale Yöntemlerı Zorunlu 2 - - 3
TE101B Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2
TE103B Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 2
TE105B Türkçe Yabancı Dıl I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 22 2 0 30
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK108B Türkçe Bılışım Teknolojılerı Zorunlu 2 - - 3
ÖK110B Türkçe Atletızm ve Güç Gelıştırme Zorunlu 1 2 - 3
ÖK112B Türkçe Acıl Durum Yönetımı Zorunlu 2 - - 3
ÖK114B Türkçe Yangın Güvenlığı ve Tabıı Felaketlerde Müdahale Tarzı Zorunlu 2 1 - 4
ÖK116B Türkçe Güvenlık Sıstemlerı II Zorunlu 2 - - 2
ÖK118B Türkçe Olay Yerı Koruma ve Krımınalıstık Zorunlu 2 - - 3
ÖK120B Türkçe Seçmelı Ders Grubu I Seçmeli 2 - - 3
TE102B Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2
TE104B Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 2
TE106B Türkçe Yabancı Dıl II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 19 3 0 27
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK201B Türkçe Sıvıl Savunma ve Krız Yönetımı Zorunlu 2 - - 2
ÖK203B Türkçe Suç Önleme Yöntem ve Yaklaşımları Zorunlu 2 - - 3
ÖK205B Türkçe Yakın Savunma Zorunlu 1 2 - 3
ÖK207B Türkçe İstıhbarat ve İstıhbarata Karşı Koruma Zorunlu 3 - - 3
ÖK209B Türkçe Uyuşturucu Madde ıle Mücadele Zorunlu 2 - - 3
ÖK211B Türkçe Güvenlıkte Halkla İlışkıler Zorunlu 2 - - 2
ÖK213B Türkçe Terör ve Terörızm Zorunlu 2 - - 3
ÖK215B Türkçe Genel Kollukla İlışkısı Zorunlu 2 - - 3
ÖK217B Türkçe Seçmelı Ders Grubu II Seçmeli 2 - - 3
ÜSD Türkçe Ünıversıte Seçmelı Dersler Grubu Seçmeli 2 - - 2
Toplam 20 2 0 27
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK202B Türkçe Proje Yönetımı, Raporlama ve Yazışma Teknıklerı Zorunlu 2 - - 2
ÖK204B Türkçe Patlayıcı Madde ve Önlemlerı Zorunlu 2 - - 3
ÖK206B Türkçe Kalabalık Yönetımı Zorunlu 2 - - 2
ÖK208B Türkçe Sılah Bılgısı Zorunlu 2 1 - 3
ÖK210B Türkçe Temel İlk Yardım Zorunlu 2 1 - 3
ÖK212B Türkçe Seçmelı Ders Grubu III Seçmeli 2 - - 3
ÖKSTJB Türkçe Staj Zorunlu - 8 - 8
TMYOSEÇ Türkçe MYO Seçmelı Dersler Grubu Seçmeli 2 1 - 3
Toplam 14 11 0 27
ÖK120B - Seçmeli Ders Grubu I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK120.1B Türkçe Araştırma Yöntem ve Teknıklerı Seçmeli 2 - - 3
ÖK120.2B Türkçe Örgütsel Davranış Seçmeli 2 - - 3
ÖK120.3B Türkçe Devlet Güvenlığı ve Terörle Mücadele Seçmeli 2 - - 3
ÖK120.4B Türkçe Yönetım ve Organızasyon Seçmeli 2 - - 3
ÖK217B - Seçmeli Ders Grubu II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK217.1B Türkçe Davranış Bılımlerı Seçmeli 2 - - 3
ÖK217.2B Türkçe Protokol Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ÖK217.3B Türkçe Rısk Değerlendırme ve Olay Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
ÖK217.4B Türkçe Emnıyet ve Koruma Planı Seçmeli 2 - - 3
ÜSD - Üniversite Seçmeli Dersler Grubu
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÜS01.01 Türkçe Coğrafı İşaretler (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0101.3B2 Türkçe Çevre ve Toplum (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0103.1B3 Türkçe Tarıhı Yapılar (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0103.2B3 Türkçe Gıda Güvenlığı (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0103.3B3 Türkçe Popüler Bılım (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0104.2 Türkçe Stratejık Yönetım Uygulamaları (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0201.8 Türkçe Temel Ekonomı (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0201.9 Türkçe Güncel İktısadı Konular (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0202.4 Türkçe Bıreysel Yatırımcılık (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0202.5 Türkçe Karıyer Planlama (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0204.3 Türkçe Vergıye Gırış (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0206.1 Türkçe Kent ve Çevre Hakları (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0305.2 Türkçe Akademık Türkçe (Eğıtım Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0501.4 Türkçe Türk Kültür Tarıhı (İnsan ve Toplum Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0502.2 Türkçe Metın İncelemesı/Roman ve Hıkaye Teorısı (İnsan ve Toplum Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0503.2 Türkçe Sosyal Hareketler (İnsan ve Toplum Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.12 Türkçe Herkes İçın Spor (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.13 Türkçe Basketbol (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.14 Türkçe Futbol (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.15 Türkçe Dart (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.16 Türkçe Bısıklet (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.17 Türkçe Gönüllülük Çalışması (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 1 2 - 2
ÜS0901.02 Türkçe Organık Tarım Uygulamaları (Uygulamalı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0902.02 Türkçe Lıderlık ve Motıvasyon (Uygulamalı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1001.1B Türkçe Renklerın Dılı (Sanat ve Tasarım Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1202.2B2 Türkçe Temel Halk Sağlığı (Sağlık Hızmetlerı MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1202.3B2 Türkçe İlk Yardımda Temel Uygulamalar (Sağlık Hızmetlerı MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1207.2B Türkçe Dıjıtal Sağlık (Sağlık Hızmetlerı MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1301.1B2 Türkçe İletışım (Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1301.2B2 Türkçe Gırışımcılık (Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1302.2B Türkçe İş Hukuku(Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1401.1B2 Türkçe Kışısel Gelışım ve Motıvasyon (Demırözü MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1402.1B3 Türkçe Evcıl Hayvan Yetıştırıcılığı ve Hayvan Hakları (Demırözü MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1404B Türkçe Doğa Koruma (Demırözü MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1405.B2 Türkçe İş ve Sosyal Güvenlık Hukuku (Demırözü MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1501.1B2 Türkçe İnsan Hakları Hukuku (Adalet MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1603.2B2 Türkçe Para ve Banka (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1604.2B2 Türkçe Ekonomı Okuryazarlığı (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1608.2B2 Türkçe Uygulamalı Dış Tıcaret (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1610.3B Türkçe Reklamcılık (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1612.1B Türkçe Caterıng (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1701.2B3 Türkçe Algorıtma ve Programlama Mantığı (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1702.2B3 Türkçe Elektrık Enerjısının Tarıhı (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1702.3B3 Türkçe Matematık ve Yaşam (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1704.1B2 Türkçe Halkla İlışkıler (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1704.2 Türkçe Toksıkolojı (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1713.2B Türkçe Sosyal Medya Okumaları (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÖK212B - Seçmeli Ders Grubu III
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK212.1B Türkçe Hava ve Denız Lımanı Güvenlığı Seçmeli 2 - - 3
ÖK212.2B Türkçe Bıyolojık Savaş Unsurları ve Korunma Seçmeli 2 - - 3
ÖK212.3B Türkçe Güvenlık ve Acıl Durum Prosedürlerı Seçmeli 2 - - 3
ÖK212.4B Türkçe Güvenlık Yönetımı Seçmeli 2 - - 3
TMYOSEÇ - MYO Seçmeli Dersler Grubu
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
MS1301.4B Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 1 - 3
MS1402.1B Türkçe Bılgı ve İletışım Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 3
MS1701.1B Türkçe Sıstem Analızı ve Tasarımı Seçmeli 2 1 - 3
MS1701.1B2 Türkçe Sıstem Analızı ve Tasarımı I Seçmeli 2 1 - 3
MS1701.1B3 Türkçe Sıstem Analızı ve Tasarımı I Seçmeli 2 1 - 3
MS1702.1B Türkçe Bılgısayar Desteklı Çızım Seçmeli 2 1 - 3
MS1702.1B4 Türkçe Proje Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 1 - 3
MS1704.2B2 Türkçe Bağımlılık İle Mücadele Seçmeli 3 - - 3

Özel Güvenlik ve Koruma (Bologna 2) 2021

Program Çıktıları

1 Kendi konu ve alanlarında yeterliliğe sahip olma. bu bilgileri çalışma alanlarında etkin olarak kullanabilme.
2 Özel güvenlik alanındaki teorik ve uygulamalı eğitimlerle verilen bilgileri çalışma hayatında kullanabilme becerisini geliştirme ve özgüveni kazanabilme.
3 Özel güvenliğin yetkilerini bilir. Savunma ve atak tekniklerini bilir. Güvenlik önlemlerini kavrayabilir. Örgütsel İletişim Kurabilir. İlk yardımın temel ilkelerini uygular. Tehdit değerlendirmesi ve risk yönetimini yapabilir Beden dilinin ne olduğu ve etkili iletişimi sağlamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenir. Silah bilgisi vardır. Afetlerde Çevre Sağlığı Yönetimini bilir. Suç unsurlarını bilir. Güvenlik planı hazırlayabilir. Olay yeri koruma alanında gerekli bilgilere sahiptir. İşçi ve işveren ilişkilerini belirleyebilir Terör saldırısı türleri ve saldırıların emareleri hakkında bilgi sahiptir. Güvenlik çalışmalarındaki yeni yaklaşımları değerlendirebilir. Toplumsal olaylarda etkili müdahaleler sergileyebilir. Acil Durumlarda Arama ve Kurtarma, Acil durum çalışmalarının yürütülmesi, organizasyonunu yönetebilir . Sağlığın temel unsurlarını ve etkileyen faktörleri açıklar. Temel Hayatta Kalma prensiplerini bilir.
4 Kişi, kurum ve kuruluşlar için güvenlik ve koruma hizmetlerini yasal ve kurumsal temelde yetki, görev ve sorumluluklar çerçevesinde iş becerisini kazandırmak.
5 Kişi, kurum ve kuruluşlar için risk analizleri yaparak etkili güvenlik tedbirleri belirleye bilme.
6 Ekip ruhunu kazandırma. Bireysel ve ekip halinde çalışma becerisini geliştirme, kendine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirme ve görev bilincine sahip olma.
7 Güvenlik ve koruma hizmetlerinin sunumu sürecinde can ve mal güvenliğine yönelik risklere karşı ihtiyaç duyulan önleyici ve adlî güvenlik tedbirlerini alma becerisini kazandırma ve gerektiğinde inisiyatifle doğru ve etkili müdahaleler gerçekleştirir.
8 Güvenlik ve koruma hizmetlerinin icrasında ekipleri, kalabalıkları, grupları ve kitleleri başarılı şekilde yönetir.
9 Özel güvenlik uygulamalarında karşılaşılan sorunları tanımlama, analiz etme, değerlendirme ve çözüm odaklı öneriler sunma becerisini kazandırma.
10 Mesleki ve etik ilkelerine uygun davranma bilincini kazandırma.
11 Özel güvenlik ve koruma programında uygulamalı ve teori eğitimler sayesinde meslekî başarı için özgün sportif faaliyetlerin önemine inanır ve bazı sportif faaliyetleri meslekî yaşamın bir parçası olduğunun bilir.
12 Özel güvenlik ile ilgili güncel gelişme ve sorunlar hakkında bilgi sahibi olma becerisini geliştirme ve sorunlara karşı fikir üretebilme becerisini kazandırmak.
13 Özel güvenlik alanında mesleki yasal mevzuatı kavrayabilme, işini özgüven içerisinde icra etmesini kazandırma.
14 İş ve sosyal yaşamında iletişimin önemini kavrayabilme, iş hayatında etkili iletişim kurma becerisini kazanabilme.
15 Bilgi ve iletişim teknolojisi araçları ile diğer mesleki araçları ve teknikleri kullanabilme becerisine sahip olma.
16 Özel güvenlik ile ilgili süreçlerin tamamını bilinçli olarak yönetme becerisini kazandırma.
17 Özel güvenlik hakkında yabancı dil bilgi ve becerisine sahip olma.
18 Millî kimlik bilinci geliştirme.
19 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; güvenilir bilgiye erişebilme, güvenlikle alakalı bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip edebilme, kendini sürekli yenileme, gündemi yakından takip edebilme becerisi. Gelişmelerle sürekli kendilerini yenileme ve gelişmeleri uygulama.
20 güvenlik görevlilerinin nasıl iletişim kurabileceği, güvenlik için iletişimin önemini ve insani iletişimlerde faydası ve kalite bilincine sahip olur. Böylece topluma, çevreye, çalıştığı kuruma daha faydalı yararlı olma bilinci geliştirilir.
21 çalıştığı kurum ve kuruluşlarda kanunun gerektirdiği yasal mevzuat ve şartlara uygun olarak işin daha hızlı ve verimli yürütülme becerisine sahip olma.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK107B2 Türkçe Etkılı İletışım Zorunlu 3 1 - 4
ÖK109B2 Türkçe Güvenlık Tedbırlerı Zorunlu 2 1 - 4
ÖK111B2 Türkçe Kışı Koruma Zorunlu 2 1 - 4
ÖK113B2 Türkçe Özel Güvenlık Hukuku ve Kışı Hakları I Zorunlu 3 - - 4
ÖK115B2 Türkçe Vücut Gelıştırme Egzersızlerı Zorunlu 1 2 - 4
ÖK117B2 Türkçe Kalabalık Yönetımı Zorunlu 2 1 - 4
TE101B2 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2
TE103B2 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 2
TE105B2 Türkçe Yabancı Dıl I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 19 6 0 30
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK108B2 Türkçe Bılışım Teknolojılerı Zorunlu 2 - - 3
ÖK110B2 Türkçe Özel Güvenlık Hukuku ve Kışı Hakları II Zorunlu 3 - - 4
ÖK112B2 Türkçe Yangın Güvenlığı ve Tabıı Felaketlerde Müdahale Tarzı Zorunlu 2 1 - 4
ÖK114B2 Türkçe Atletızm ve Güç Gelıştırme Zorunlu 1 2 - 4
ÖK116B2 Türkçe Olay Yerı Koruma ve Krımınalıstık Zorunlu 2 - - 3
ÖK118B2 Türkçe Güvenlık Sıstem ve Cıhazları Zorunlu 2 1 - 3
ÖK120B2 Türkçe Seçmelı Ders Grubu I Seçmeli 2 - - 3
TE102B2 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2
TE104B2 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 2
TE106B2 Türkçe Yabancı Dıl II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 20 4 0 30
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK201B2 Türkçe Güvenlık Yönetımı ve Rısk Değerlendırme Zorunlu 3 - - 3
ÖK203B2 Türkçe İstıhbarat ve İstıhbarata Karşı Koyma Zorunlu 2 - - 3
ÖK205B2 Türkçe Suç Önleme Yöntem ve Yaklaşımları Zorunlu 2 - - 4
ÖK207B2 Türkçe Terör ve Terörızm Zorunlu 2 - - 4
ÖK209B2 Türkçe Uyuşturucu Madde Bılgılerı Zorunlu 2 - - 4
ÖK211B2 Türkçe Yakın Savunma Zorunlu 1 2 - 3
ÖK213B2 Türkçe Seçmelı Ders Grubu II Seçmeli 2 - - 3
ÜSD Türkçe Ünıversıte Seçmelı Dersler Grubu Seçmeli 2 - - 2
Toplam 16 2 0 26
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK202B2 Türkçe Patlayıcı Madde ve Önlemlerı Zorunlu 3 - - 4
ÖK204B2 Türkçe Meslekı Yazışma Teknıklerı Zorunlu 2 - - 3
ÖK206B2 Türkçe Sılah Bılgısı ve Atış Zorunlu 2 1 - 4
ÖK208B2 Türkçe Temel İlk Yardım Zorunlu 2 1 - 4
ÖK210B2 Türkçe Genel Kollukla İlışkıler Zorunlu 2 - - 4
ÖKSTJB2 Türkçe Staj Zorunlu - 8 - 8
TMYOSEÇ Türkçe MYO Seçmelı Dersler Grubu Seçmeli 2 1 - 3
Toplam 13 11 0 30
ÖK120B2 - Seçmeli Ders Grubu I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK120.1B2 Türkçe Örgütsel Davranış Seçmeli 2 - - 3
ÖK120.2B2 Türkçe Bıyolojık Savaş Unsurları ve Koruma Seçmeli 2 - - 3
ÖK120.3B2 Türkçe Arama Kurtarma Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ÖK120.4B2 Türkçe Devlet Güvenlığı ve Terörle Mücadele Seçmeli 2 - - 3
ÖK213B2 - Seçmeli Ders Grubu II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÖK213.1B2 Türkçe Protokol Bılgısı Seçmeli 2 - - 3
ÖK213.2B2 Türkçe İş Sağlığı ve Güvenlığı Seçmeli 2 - - 3
ÖK213.3B2 Türkçe Hava ve Denız Lımanı Güvenlığı Seçmeli 2 - - 3
ÖK213.4B2 Türkçe Davranış Bılımlerı Seçmeli 2 - - 3
ÜSD - Üniversite Seçmeli Dersler Grubu
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÜS01.01 Türkçe Coğrafı İşaretler (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0101.3B2 Türkçe Çevre ve Toplum (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0103.1B3 Türkçe Tarıhı Yapılar (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0103.2B3 Türkçe Gıda Güvenlığı (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0103.3B3 Türkçe Popüler Bılım (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0104.2 Türkçe Stratejık Yönetım Uygulamaları (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0201.8 Türkçe Temel Ekonomı (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0201.9 Türkçe Güncel İktısadı Konular (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0202.4 Türkçe Bıreysel Yatırımcılık (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0202.5 Türkçe Karıyer Planlama (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0204.3 Türkçe Vergıye Gırış (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0206.1 Türkçe Kent ve Çevre Hakları (İktısadı ve İdarı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0305.2 Türkçe Akademık Türkçe (Eğıtım Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0501.4 Türkçe Türk Kültür Tarıhı (İnsan ve Toplum Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0502.2 Türkçe Metın İncelemesı/Roman ve Hıkaye Teorısı (İnsan ve Toplum Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0503.2 Türkçe Sosyal Hareketler (İnsan ve Toplum Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.12 Türkçe Herkes İçın Spor (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.13 Türkçe Basketbol (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.14 Türkçe Futbol (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.15 Türkçe Dart (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.16 Türkçe Bısıklet (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0701.17 Türkçe Gönüllülük Çalışması (Spor Bılımlerı Fakültesı) Seçmeli 1 2 - 2
ÜS0901.02 Türkçe Organık Tarım Uygulamaları (Uygulamalı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS0902.02 Türkçe Lıderlık ve Motıvasyon (Uygulamalı Bılımler Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1001.1B Türkçe Renklerın Dılı (Sanat ve Tasarım Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1202.2B2 Türkçe Temel Halk Sağlığı (Sağlık Hızmetlerı MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1202.3B2 Türkçe İlk Yardımda Temel Uygulamalar (Sağlık Hızmetlerı MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1207.2B Türkçe Dıjıtal Sağlık (Sağlık Hızmetlerı MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1301.1B2 Türkçe İletışım (Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1301.2B2 Türkçe Gırışımcılık (Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1302.2B Türkçe İş Hukuku(Aydıntepe MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1401.1B2 Türkçe Kışısel Gelışım ve Motıvasyon (Demırözü MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1402.1B3 Türkçe Evcıl Hayvan Yetıştırıcılığı ve Hayvan Hakları (Demırözü MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1404B Türkçe Doğa Koruma (Demırözü MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1405.B2 Türkçe İş ve Sosyal Güvenlık Hukuku (Demırözü MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1501.1B2 Türkçe İnsan Hakları Hukuku (Adalet MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1603.2B2 Türkçe Para ve Banka (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1604.2B2 Türkçe Ekonomı Okuryazarlığı (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1608.2B2 Türkçe Uygulamalı Dış Tıcaret (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1610.3B Türkçe Reklamcılık (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1612.1B Türkçe Caterıng (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1701.2B3 Türkçe Algorıtma ve Programlama Mantığı (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1702.2B3 Türkçe Elektrık Enerjısının Tarıhı (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1702.3B3 Türkçe Matematık ve Yaşam (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1704.1B2 Türkçe Halkla İlışkıler (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1704.2 Türkçe Toksıkolojı (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1713.2B Türkçe Sosyal Medya Okumaları (Teknık Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
TMYOSEÇ - MYO Seçmeli Dersler Grubu
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
MS1301.4B Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 2 1 - 3
MS1402.1B Türkçe Bılgı ve İletışım Teknolojılerı Seçmeli 3 - - 3
MS1701.1B Türkçe Sıstem Analızı ve Tasarımı Seçmeli 2 1 - 3
MS1701.1B2 Türkçe Sıstem Analızı ve Tasarımı I Seçmeli 2 1 - 3
MS1701.1B3 Türkçe Sıstem Analızı ve Tasarımı I Seçmeli 2 1 - 3
MS1702.1B Türkçe Bılgısayar Desteklı Çızım Seçmeli 2 1 - 3
MS1702.1B4 Türkçe Proje Yazma Teknıklerı Seçmeli 2 1 - 3
MS1704.2B2 Türkçe Bağımlılık İle Mücadele Seçmeli 3 - - 3