Bölümümüz 2018 yılında açılmış olup ilk öğrencilerini 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz döneminde alarak eğitime başlamıştır.
Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “Aşçılık” alanında Ön lisans derecesi ile mezun olurlar.
Ön Lisans
Adayların lise veya dengi okul mezunu olması ve YKS sınavından yeterli puan alması gerekmektedir.
Yükseköğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bayburt Üniversitesi’nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Bu nedenle Üniversitemizde bir önceki öğrenimde tanınması amacıyla sadece Yabancı dil muafiyet sınavları yapılmaktadır.
Programda mevcut olan 120 AKTS’lik dersleri başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 diploma notu elde edilmelidir. Ayrıca 30 günlük staj tamamlanmış olması gerekmektedir.
Aşçılık Programının amacı; Aşçılık alanında mesleki, akademik bilgi ve beceriler kazanmış, Türk ve Dünya mutfak kültürleri ile ilgili teorik ve pratik bilgi ve birikimleri doğrultusunda hizmet sektöründe yer alabilen, Ekip çalışmasına uygun, hijyen sanitasyon kurallarını uygulayabilen, meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek dil gücüne sahip, nitelikli, mutfak şefleri yetiştirmektir. Hedefler; Menü planlama, pişirme yöntemleri, sunum, süsleme ve servis, malzeme tedarik ve stok güncellemeleri gibi konularda güncel ve uygulamalı bilgilere sahip, Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilen, Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme farkındalığıyla, mesleki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eden, bilgi, beceri, yetkinliklerini geliştirebilen ve etkin şekilde kullanabilen, Sahip olduğu bilgi, tecrübe ve temel becerilerini, müşteri ve çalışma arkadaşları ile, yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktararak etkin bir şekilde ifade edebilen, Alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uyarak hareket eden, yasal düzenlemeleri takip eden ve mesleki bilişim teknolojilerini etkin kullanabilen öğrenciler yetiştirmek. İki yıllık ön lisans programı süresince mutfak şefi adaylarına temelden ileriye doğru mutfak sanatına dair inceliklerin öğretilmesinin yanı sıra seçmeli dersler ile kendi ilgi alanına uygun konular hakkında bilgi edinmesi amaçlanmaktadır. Bunların sağlanabilmesi için Kesme Doğrama Teknikleri, Pişirme Yöntemleri, Türk ve Dünya Mutfağı, Pastacılık, Yöresel Mutfak, Yemek Süsleme, Menü planlama, gibi zorunlu dersler ile Girişimcilik, Kariyer Planlama, Bilişim Teknolojileri gibi seçmeli dersler müfredatta yer almaktadır. Mutfak uygulama dersleri aşçı üniforması ve araç gereçleri ile gerçekleştirilmektedir.
Mezunlar turizm işletmelerinde, özellikle otel işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, büyük turistik yolcu gemileri, ziyafet, kongre ve fuar organizasyon şirketlerinin yanısıra kamu kurum ve kuruluşlarında isdihdam edilebilmektedir.
Üst Derece Programlarına geçiş ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS (Dikey Geçiş Sınavı) başarılı olmaları koşuluyla alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme Her öğrenci dönem başında dersler kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70’ine, uygulamaların en az %80’ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlarda değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir. Bir dersten (FD) veya (FF) notlarından birini alan öğrenciler o dersi başaramamış sayılırlar.
Mezuniyet Şartları Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.
Tam Zamanlı
Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi Eğitim Fakültesi Zemin kat. Bölüm başkanı: Halil İbrahim KAYA, 0458 211 11 53 - 2065 AKTS/DS Koordinatörü Halil İbrahim KAYA
Bölümümüzün teorik dersleri 60 kişi kapasiteli bilgisayar ve projeksiyona sahip sınıflarda, uygulama dersleri ise uygulama mutfağında gerçekleştirilmektedir. Bölümümüz öğrencileri bilgisayar laboratuvarından ve üniversite kütüphanesinden faydalanabilmektedir. Ayrıca çeşitli etkinliklerin yapılabildiği konferans salonu bulunmaktadır.
1 | Menü planlama, pişirme yöntemleri, sunum, süsleme ve servis, malzeme tedarik ve stok güncellemeleri gibi konularda güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olduğu için kurum beslenmesinde, mutfak yönetim uygulamalarında yer alma becerisi |
2 | Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme, sorumluluk alarak ekip halinde çalışabilme becerisine sahiptir. |
3 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olmanın yanı sıra, mesleki etik ve sorumluluk bilinci ile İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur. |
4 | Turizm alanındaki başlıca kavramları ve ilkeleri temel düzeyde ifade edebilme |
5 | Beslenmenin temel ilkeleri ve gıda saklama koşulları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olma |
6 | Kariyer yönetimim ve yaşam boyu öğrenme farkındalığıyla, mesleki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirebilir ve etkin şekilde kullanır. |
7 | Sahip olduğu bilgi, tecrübe ve temel becerilerini, müşteri ve çalışma arkadaşları ile Türk Dili, Yabancı Dil, Mesleki Yabancı Dil gibi aldığı temel dersler yardımıyla yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktararak etkin bir şekilde ifade edebilir. |
8 | Türk ve Dünya mutfağına ait yemekleri uygun hazırlama teknikleri ile sunabilme |
9 | Toplu Beslenme sistemlerinin gerektirdiği hiyen ve sanitasyon (mutfak ve personel) kurallarını uygulayabilme |
10 | Alanı ile ilgili veri toplama, uygulama ve sonuç elde etme aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uyarak hareket etme, yasal düzenlemeleri, gıda mevzuatı ve mesleki standartları takip edebilme, uygulayabilme, mesleki bilişim teknolojilerini etkin kullanabilme. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ107B | Türkçe | Menü Planlama | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
AŞ109B | Türkçe | Beslenmenın Temel İlkelerı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
AŞ111B | Türkçe | Gastronomı ve Yıyecek Tarıhı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
AŞ113B | Türkçe | Pışırme Yöntemlerı I | Zorunlu | 1 | 2 | - | 5 | |
AŞ115B | Türkçe | Kesme Doğrama Teknıklerı | Zorunlu | 1 | 2 | - | 4 | |
AŞ117B | Türkçe | Genel Turızm | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
SO101B | Türkçe | Türk Dılı I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SO103B | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SO105B | Türkçe | Yabancı Dıl I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 20 | 4 | 0 | 30 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ108B | Türkçe | Pışırme Yöntemlerı II | Zorunlu | 1 | 2 | - | 5 | |
AŞ110B | Türkçe | Restoran İşletmecılığı | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
AŞ112B | Türkçe | Protokol ve Görgü Kuralları | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
AŞ114B | Türkçe | Seçmelı Ders Grubu I | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ116B | Türkçe | Seçmelı Ders Grubu II | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SMYOSEÇ | Türkçe | MYO Seçmelı Dersler Grubu | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SO102B | Türkçe | Türk Dılı II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SO104B | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SO106B | Türkçe | Yabancı Dıl II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 21 | 3 | 0 | 30 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ201B | Türkçe | Yıyecek İçecek Servısı I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
AŞ203B | Türkçe | Dünya Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
AŞ205B | Türkçe | Pasta Tatlı Üretım Teknıklerı | Zorunlu | 1 | 3 | - | 4 | |
AŞ207B | Türkçe | Gıda Saklama Teknıklerı | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
AŞ209B | Türkçe | Gastronomı Turızmı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
AŞ211B | Türkçe | Seçmelı Ders Grubu III | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ÜSD | Türkçe | Ünıversıte Seçmelı Dersler Grubu | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 15 | 8 | 0 | 27 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ202B | Türkçe | Yıyecek İçecek Servısı II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
AŞ204B | Türkçe | Dünya Mutfakları Uygulamaları ve Teknıklerı II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
AŞ206B | Türkçe | Türk Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı | Zorunlu | 1 | 2 | - | 3 | |
AŞ208B | Türkçe | Yemek Süsleme Sanatı | Zorunlu | 1 | 2 | - | 3 | |
AŞ210B | Türkçe | Seçmelı Ders Grubu IV | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞSTJB | Türkçe | Staj | Zorunlu | - | 2 | - | 8 | |
Toplam | 8 | 11 | 0 | 27 | ||||
AŞ114B - Seçmeli Ders Grubu I | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ114.1B | Türkçe | İşçı Sağlığı ve İş Güvenlığı | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ114.2B | Türkçe | Yemek Tarıflerı | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ116B - Seçmeli Ders Grubu II | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ116.1B | Türkçe | Gıda Mevzuatı ve Kalıte Yönetımı | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
AŞ116.2B | Türkçe | Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SMYOSEÇ - MYO Seçmeli Dersler Grubu | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
MS1601.1B2 | Türkçe | Bılgı ve İletışım Teknolojısı | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MS1603.3B2 | Türkçe | Proje Hazırlama | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MS1604.1B2 | Türkçe | Gırışımcılık | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
MS1607.2 | Türkçe | Halter | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
MS1608.3B2 | Türkçe | Karıyer Gelıştırme ve Planlama | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
MS1609.3B | Türkçe | PROJE HAZIRLAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
MS1610.2B2 | Türkçe | İletışım | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
MS1612.1B | Türkçe | Beslenme ve Dıyet | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
AŞ211B - Seçmeli Ders Grubu III | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ211.1B | Türkçe | Gıda Hıjyenı | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
AŞ211.2B | Türkçe | Hızmet Pazarlaması | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
AŞ211.3B | Türkçe | Mutfak Ekıpmanları | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
AŞ211.4B | Türkçe | Aromatık Otlar, Baharatlar ve Karışımlar | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ÜSD - Üniversite Seçmeli Dersler Grubu | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ÜS1603.2B2 | Türkçe | Para ve Banka (Sosyal Bılımler MYO) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ÜS1604.2B2 | Türkçe | Ekonomı Okuryazarlığı (Sosyal Bılımler MYO) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ÜS1608.2B2 | Türkçe | Uygulamalı Dış Tıcaret (Sosyal Bılımler MYO) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ÜS1610.3B | Türkçe | Reklamcılık (Sosyal Bılımler MYO) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ÜS1612.1B | Türkçe | Caterıng (Sosyal Bılımler MYO) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
AŞ210B - Seçmeli Ders Grubu IV | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ210.1B | Türkçe | Yöresel Mutfak | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ210.2B | Türkçe | Soğuk Mutfak | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ210.3B | Türkçe | Osmanlı Saray Mutfağı | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ210.4B | Türkçe | Vejetaryen Mutfağı | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 |
1 | Menü planlama, pişirme yöntemleri, sunum, süsleme ve servis, malzeme tedarik ve stok güncellemeleri gibi konularda güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olduğu için kurum beslenmesinde, mutfak yönetim uygulamalarında yer alma becerisi |
2 | Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme, sorumluluk alarak ekip halinde çalışabilme becerisine sahiptir. |
3 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olmanın yanı sıra, mesleki etik ve sorumluluk bilinci ile İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur. |
4 | Turizm alanındaki başlıca kavramları ve ilkeleri temel düzeyde ifade edebilme |
5 | Beslenmenin temel ilkeleri ve gıda saklama koşulları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olma |
6 | Kariyer yönetimim ve yaşam boyu öğrenme farkındalığıyla, mesleki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirebilir ve etkin şekilde kullanır. |
7 | Sahip olduğu bilgi, tecrübe ve temel becerilerini, müşteri ve çalışma arkadaşları ile Türk Dili, Yabancı Dil, Mesleki Yabancı Dil gibi aldığı temel dersler yardımıyla yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktararak etkin bir şekilde ifade edebilir. |
8 | Türk ve Dünya mutfağına ait yemekleri uygun hazırlama teknikleri ile sunabilme |
9 | Toplu Beslenme sistemlerinin gerektirdiği hiyen ve sanitasyon (mutfak ve personel) kurallarını uygulayabilme |
10 | Alanı ile ilgili veri toplama, uygulama ve sonuç elde etme aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uyarak hareket etme, yasal düzenlemeleri, gıda mevzuatı ve mesleki standartları takip edebilme, uygulayabilme, mesleki bilişim teknolojilerini etkin kullanabilme. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ107B2 | Türkçe | Menü Planlama | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
AŞ109B2 | Türkçe | Beslenmenın Temel İlkelerı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
AŞ111B2 | Türkçe | Gastronomı ve Yıyecek Tarıhı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
AŞ113B2 | Türkçe | Pışırme Yöntemlerı 1 | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
AŞ115B2 | Türkçe | Kesme, Doğrama ve Süsleme Teknıkler | Zorunlu | 1 | 2 | - | 4 | |
AŞ117B2 | Türkçe | İş Sağlığı Güvenlığı ve Çevre Bılıncı | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
SO101B2 | Türkçe | Türk Dılı I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SO103B2 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SO105B2 | Türkçe | Yabancı Dıl I | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
Toplam | 20 | 5 | 0 | 28 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ108B2 | Türkçe | Pışırme Yöntemlerı II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
AŞ110B2 | Türkçe | Gıda Mevzuatı ve Kalıte Yönetımı | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
AŞ112B2 | Türkçe | Araştırma Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
AŞ114B2 | Türkçe | Gıda Saklama Teknıklerı | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
AŞ116B2 | Türkçe | Seçmelı Ders Grubu I | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ118B2 | Türkçe | Seçmelı Ders Grubu II | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SMYOSEÇ | Türkçe | MYO Seçmelı Dersler Grubu | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SO102B2 | Türkçe | Türk Dılı II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SO104B2 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
SO106B2 | Türkçe | Yabancı Dıl II | Zorunlu | 2 | - | - | - | |
Toplam | 25 | 3 | 0 | 28 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ201B2 | Türkçe | Türk Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
AŞ203B2 | Türkçe | Dünya Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
AŞ205B2 | Türkçe | Pasta Tatlı Üretım Teknıklerı | Zorunlu | 3 | 3 | - | 6 | |
AŞ207B2 | Türkçe | Restoranlarda Dıgıtal Uygulamalar | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ209B2 | Türkçe | Gıda Hıjyenı | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
AŞ211B2 | Türkçe | Karıyer Planlama | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
AŞ213B2 | Türkçe | Seçmelı Ders Grubu III | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ÜSD | Türkçe | Ünıversıte Seçmelı Dersler Grubu | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 19 | 8 | 0 | 27 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ202B2 | Türkçe | Türk Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
AŞ204B2 | Türkçe | Dünya Mutfakları Uygulamaları ve Teknıklerı II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | |
AŞ206B2 | Türkçe | Yıyecek İçecek Servısı | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ208B2 | Türkçe | Çıkolata Yapım Teknıklerı | Zorunlu | 1 | 2 | - | 3 | |
AŞ210B2 | Türkçe | Meslekı İngılızce | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
AŞ212B2 | Türkçe | Seçmelı Ders Grubu IV | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞSTJB2 | Türkçe | Staj | Zorunlu | - | 8 | - | 8 | |
Toplam | 11 | 16 | 0 | 27 | ||||
AŞ116B2 - Seçmeli Ders Grubu I | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ116B2.1 | Türkçe | Mutfak Ekıpmanları | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ116B2.2 | Türkçe | Genel Turızm | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ118B2 - Seçmeli Ders Grubu II | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ118B2.1 | Türkçe | Restoran İşletmecılığı | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
AŞ118B2.2 | Türkçe | Protokol ve Görgü Kuralları | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | |
SMYOSEÇ - MYO Seçmeli Dersler Grubu | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
MS1603.3B2 | Türkçe | Proje Hazırlama | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
MS1608.3B2 | Türkçe | Karıyer Gelıştırme ve Planlama | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
MS1609.3B | Türkçe | PROJE HAZIRLAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
MS1612.1B | Türkçe | Beslenme ve Dıyet | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
AŞ213B2 - Seçmeli Ders Grubu III | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ213B2.1 | Türkçe | Gastronomı Turızmı | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
AŞ213B2.2 | Türkçe | Hızmet Pazarlaması | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
AŞ213B2.3 | Türkçe | Fermantasyon Teknolojısı | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
AŞ213B2.4 | Türkçe | Aromatık Otlar, Baharatlar ve Karışımlar | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
ÜSD - Üniversite Seçmeli Dersler Grubu | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
ÜS0103.2B3 | Türkçe | Gıda Güvenlığı (Mühendıslık Fakültesı) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
ÜS1612.1B | Türkçe | Caterıng (Sosyal Bılımler MYO) | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
AŞ212B2 - Seçmeli Ders Grubu IV | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AŞ212B2.1 | Türkçe | Sıcak Mutfak | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ212B2.2 | Türkçe | Soğuk Mutfak | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ212B2.3 | Türkçe | Soslar | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
AŞ212B2.4 | Türkçe | Moleküler Mutfak | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 |