GERİ DÖN

Önlisans Programları


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu - Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü - - Aşçılık



Program Tanımları

Bölümümüz 2018 yılında açılmış olup ilk öğrencilerini 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz döneminde alarak eğitime başlamıştır.

Öğrenciler müfredat programındaki tüm şartları ve mezuniyet gerekliliklerini başarıyla tamamladıktan sonra, “Aşçılık” alanında Ön lisans derecesi ile mezun olurlar.

Ön Lisans

Adayların lise veya dengi okul mezunu olması ve YKS sınavından yeterli puan alması gerekmektedir.

Yükseköğretim kurumlarında önceki öğrenmenin tanınması süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Bayburt Üniversitesi’nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Bu nedenle Üniversitemizde bir önceki öğrenimde tanınması amacıyla sadece Yabancı dil muafiyet sınavları yapılmaktadır.

Programda mevcut olan 120 AKTS’lik dersleri başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 diploma notu elde edilmelidir. Ayrıca 30 günlük staj tamamlanmış olması gerekmektedir.

Aşçılık Programının amacı; Aşçılık alanında mesleki, akademik bilgi ve beceriler kazanmış, Türk ve Dünya mutfak kültürleri ile ilgili teorik ve pratik bilgi ve birikimleri doğrultusunda hizmet sektöründe yer alabilen, Ekip çalışmasına uygun, hijyen sanitasyon kurallarını uygulayabilen, meslektaşlarıyla iletişim kurabilecek dil gücüne sahip, nitelikli, mutfak şefleri yetiştirmektir. Hedefler; Menü planlama, pişirme yöntemleri, sunum, süsleme ve servis, malzeme tedarik ve stok güncellemeleri gibi konularda güncel ve uygulamalı bilgilere sahip, Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilen, Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme farkındalığıyla, mesleki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eden, bilgi, beceri, yetkinliklerini geliştirebilen ve etkin şekilde kullanabilen, Sahip olduğu bilgi, tecrübe ve temel becerilerini, müşteri ve çalışma arkadaşları ile, yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktararak etkin bir şekilde ifade edebilen, Alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uyarak hareket eden, yasal düzenlemeleri takip eden ve mesleki bilişim teknolojilerini etkin kullanabilen öğrenciler yetiştirmek. İki yıllık ön lisans programı süresince mutfak şefi adaylarına temelden ileriye doğru mutfak sanatına dair inceliklerin öğretilmesinin yanı sıra seçmeli dersler ile kendi ilgi alanına uygun konular hakkında bilgi edinmesi amaçlanmaktadır. Bunların sağlanabilmesi için Kesme Doğrama Teknikleri, Pişirme Yöntemleri, Türk ve Dünya Mutfağı, Pastacılık, Yöresel Mutfak, Yemek Süsleme, Menü planlama, gibi zorunlu dersler ile Girişimcilik, Kariyer Planlama, Bilişim Teknolojileri gibi seçmeli dersler müfredatta yer almaktadır. Mutfak uygulama dersleri aşçı üniforması ve araç gereçleri ile gerçekleştirilmektedir.

Mezunlar turizm işletmelerinde, özellikle otel işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, büyük turistik yolcu gemileri, ziyafet, kongre ve fuar organizasyon şirketlerinin yanısıra kamu kurum ve kuruluşlarında isdihdam edilebilmektedir.

Üst Derece Programlarına geçiş ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS (Dikey Geçiş Sınavı) başarılı olmaları koşuluyla alanlarıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme Her öğrenci dönem başında dersler kayıt yaptırmalı ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70’ine, uygulamaların en az %80’ine devam etmiş olmaları gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlarda değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. (DC) ve (DD) notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir. Bir dersten (FD) veya (FF) notlarından birini alan öğrenciler o dersi başaramamış sayılırlar.

Mezuniyet Şartları Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.

Tam Zamanlı

Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi Eğitim Fakültesi Zemin kat. Bölüm başkanı: Halil İbrahim KAYA, 0458 211 11 53 - 2065 AKTS/DS Koordinatörü Halil İbrahim KAYA

Bölümümüzün teorik dersleri 60 kişi kapasiteli bilgisayar ve projeksiyona sahip sınıflarda, uygulama dersleri ise uygulama mutfağında gerçekleştirilmektedir. Bölümümüz öğrencileri bilgisayar laboratuvarından ve üniversite kütüphanesinden faydalanabilmektedir. Ayrıca çeşitli etkinliklerin yapılabildiği konferans salonu bulunmaktadır.


Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

Aşçılık (Bologna - 2019)

Program Çıktıları

1 Menü planlama, pişirme yöntemleri, sunum, süsleme ve servis, malzeme tedarik ve stok güncellemeleri gibi konularda güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olduğu için kurum beslenmesinde, mutfak yönetim uygulamalarında yer alma becerisi
2 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme, sorumluluk alarak ekip halinde çalışabilme becerisine sahiptir.
3 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olmanın yanı sıra, mesleki etik ve sorumluluk bilinci ile İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
4 Turizm alanındaki başlıca kavramları ve ilkeleri temel düzeyde ifade edebilme
5 Beslenmenin temel ilkeleri ve gıda saklama koşulları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olma
6 Kariyer yönetimim ve yaşam boyu öğrenme farkındalığıyla, mesleki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirebilir ve etkin şekilde kullanır.
7 Sahip olduğu bilgi, tecrübe ve temel becerilerini, müşteri ve çalışma arkadaşları ile Türk Dili, Yabancı Dil, Mesleki Yabancı Dil gibi aldığı temel dersler yardımıyla yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktararak etkin bir şekilde ifade edebilir.
8 Türk ve Dünya mutfağına ait yemekleri uygun hazırlama teknikleri ile sunabilme
9 Toplu Beslenme sistemlerinin gerektirdiği hiyen ve sanitasyon (mutfak ve personel) kurallarını uygulayabilme
10 Alanı ile ilgili veri toplama, uygulama ve sonuç elde etme aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uyarak hareket etme, yasal düzenlemeleri, gıda mevzuatı ve mesleki standartları takip edebilme, uygulayabilme, mesleki bilişim teknolojilerini etkin kullanabilme.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ107B Türkçe Menü Planlama Zorunlu 3 - - 4
AŞ109B Türkçe Beslenmenın Temel İlkelerı Zorunlu 3 - - 4
AŞ111B Türkçe Gastronomı ve Yıyecek Tarıhı Zorunlu 3 - - 4
AŞ113B Türkçe Pışırme Yöntemlerı I Zorunlu 1 2 - 5
AŞ115B Türkçe Kesme Doğrama Teknıklerı Zorunlu 1 2 - 4
AŞ117B Türkçe Genel Turızm Zorunlu 3 - - 3
SO101B Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2
SO103B Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 2
SO105B Türkçe Yabancı Dıl I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 20 4 0 30
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ108B Türkçe Pışırme Yöntemlerı II Zorunlu 1 2 - 5
AŞ110B Türkçe Restoran İşletmecılığı Zorunlu 3 - - 5
AŞ112B Türkçe Protokol ve Görgü Kuralları Zorunlu 3 - - 4
AŞ114B Türkçe Seçmelı Ders Grubu I Seçmeli 2 1 - 3
AŞ116B Türkçe Seçmelı Ders Grubu II Seçmeli 3 - - 4
SMYOSEÇ Türkçe MYO Seçmelı Dersler Grubu Seçmeli 3 - - 3
SO102B Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2
SO104B Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 2
SO106B Türkçe Yabancı Dıl II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 21 3 0 30
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ201B Türkçe Yıyecek İçecek Servısı I Zorunlu 2 2 - 5
AŞ203B Türkçe Dünya Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı I Zorunlu 2 2 - 5
AŞ205B Türkçe Pasta Tatlı Üretım Teknıklerı Zorunlu 1 3 - 4
AŞ207B Türkçe Gıda Saklama Teknıklerı Zorunlu 2 1 - 4
AŞ209B Türkçe Gastronomı Turızmı Zorunlu 3 - - 4
AŞ211B Türkçe Seçmelı Ders Grubu III Seçmeli 3 - - 3
ÜSD Türkçe Ünıversıte Seçmelı Dersler Grubu Seçmeli 2 - - 2
Toplam 15 8 0 27
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ202B Türkçe Yıyecek İçecek Servısı II Zorunlu 2 2 - 5
AŞ204B Türkçe Dünya Mutfakları Uygulamaları ve Teknıklerı II Zorunlu 2 2 - 5
AŞ206B Türkçe Türk Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı Zorunlu 1 2 - 3
AŞ208B Türkçe Yemek Süsleme Sanatı Zorunlu 1 2 - 3
AŞ210B Türkçe Seçmelı Ders Grubu IV Seçmeli 2 1 - 3
AŞSTJB Türkçe Staj Zorunlu - 2 - 8
Toplam 8 11 0 27
AŞ114B - Seçmeli Ders Grubu I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ114.1B Türkçe İşçı Sağlığı ve İş Güvenlığı Seçmeli 2 1 - 3
AŞ114.2B Türkçe Yemek Tarıflerı Seçmeli 2 1 - 3
AŞ116B - Seçmeli Ders Grubu II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ116.1B Türkçe Gıda Mevzuatı ve Kalıte Yönetımı Seçmeli 3 - - 4
AŞ116.2B Türkçe Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü Seçmeli 3 - - 4
SMYOSEÇ - MYO Seçmeli Dersler Grubu
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
MS1601.1B2 Türkçe Bılgı ve İletışım Teknolojısı Seçmeli 2 1 - 3
MS1603.3B2 Türkçe Proje Hazırlama Seçmeli 2 1 - 3
MS1604.1B2 Türkçe Gırışımcılık Seçmeli 3 - - 3
MS1607.2 Türkçe Halter Seçmeli 1 2 - 3
MS1608.3B2 Türkçe Karıyer Gelıştırme ve Planlama Seçmeli 3 - - 3
MS1609.3B Türkçe PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 3 - - 3
MS1610.2B2 Türkçe İletışım Seçmeli 3 - - 3
MS1612.1B Türkçe Beslenme ve Dıyet Seçmeli 3 - - 3
AŞ211B - Seçmeli Ders Grubu III
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ211.1B Türkçe Gıda Hıjyenı Seçmeli 3 - - 3
AŞ211.2B Türkçe Hızmet Pazarlaması Seçmeli 3 - - 3
AŞ211.3B Türkçe Mutfak Ekıpmanları Seçmeli 3 - - 3
AŞ211.4B Türkçe Aromatık Otlar, Baharatlar ve Karışımlar Seçmeli 3 - - 3
ÜSD - Üniversite Seçmeli Dersler Grubu
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÜS1603.2B2 Türkçe Para ve Banka (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1604.2B2 Türkçe Ekonomı Okuryazarlığı (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1608.2B2 Türkçe Uygulamalı Dış Tıcaret (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1610.3B Türkçe Reklamcılık (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1612.1B Türkçe Caterıng (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
AŞ210B - Seçmeli Ders Grubu IV
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ210.1B Türkçe Yöresel Mutfak Seçmeli 2 1 - 3
AŞ210.2B Türkçe Soğuk Mutfak Seçmeli 2 1 - 3
AŞ210.3B Türkçe Osmanlı Saray Mutfağı Seçmeli 2 1 - 3
AŞ210.4B Türkçe Vejetaryen Mutfağı Seçmeli 2 1 - 3

Aşçılık (Bologna-2024)

Program Çıktıları

1 Menü planlama, pişirme yöntemleri, sunum, süsleme ve servis, malzeme tedarik ve stok güncellemeleri gibi konularda güncel ve uygulamalı bilgilere sahip olduğu için kurum beslenmesinde, mutfak yönetim uygulamalarında yer alma becerisi
2 Mesleki problemleri ve konuları bağımsız olarak analitik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirme ve çözüm önerisini sunabilme, sorumluluk alarak ekip halinde çalışabilme becerisine sahiptir.
3 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olmanın yanı sıra, mesleki etik ve sorumluluk bilinci ile İş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur.
4 Turizm alanındaki başlıca kavramları ve ilkeleri temel düzeyde ifade edebilme
5 Beslenmenin temel ilkeleri ve gıda saklama koşulları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olma
6 Kariyer yönetimim ve yaşam boyu öğrenme farkındalığıyla, mesleki güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirebilir ve etkin şekilde kullanır.
7 Sahip olduğu bilgi, tecrübe ve temel becerilerini, müşteri ve çalışma arkadaşları ile Türk Dili, Yabancı Dil, Mesleki Yabancı Dil gibi aldığı temel dersler yardımıyla yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktararak etkin bir şekilde ifade edebilir.
8 Türk ve Dünya mutfağına ait yemekleri uygun hazırlama teknikleri ile sunabilme
9 Toplu Beslenme sistemlerinin gerektirdiği hiyen ve sanitasyon (mutfak ve personel) kurallarını uygulayabilme
10 Alanı ile ilgili veri toplama, uygulama ve sonuç elde etme aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uyarak hareket etme, yasal düzenlemeleri, gıda mevzuatı ve mesleki standartları takip edebilme, uygulayabilme, mesleki bilişim teknolojilerini etkin kullanabilme.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ107B2 Türkçe Menü Planlama Zorunlu 3 - - 4
AŞ109B2 Türkçe Beslenmenın Temel İlkelerı Zorunlu 3 - - 4
AŞ111B2 Türkçe Gastronomı ve Yıyecek Tarıhı Zorunlu 3 - - 4
AŞ113B2 Türkçe Pışırme Yöntemlerı 1 Zorunlu 2 2 - 5
AŞ115B2 Türkçe Kesme, Doğrama ve Süsleme Teknıkler Zorunlu 1 2 - 4
AŞ117B2 Türkçe İş Sağlığı Güvenlığı ve Çevre Bılıncı Zorunlu 2 1 - 3
SO101B2 Türkçe Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2
SO103B2 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I Zorunlu 2 - - 2
SO105B2 Türkçe Yabancı Dıl I Zorunlu 2 - - -
Toplam 20 5 0 28
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ108B2 Türkçe Pışırme Yöntemlerı II Zorunlu 2 2 - 5
AŞ110B2 Türkçe Gıda Mevzuatı ve Kalıte Yönetımı Zorunlu 3 - - 3
AŞ112B2 Türkçe Araştırma Teknıklerı Zorunlu 3 - - 3
AŞ114B2 Türkçe Gıda Saklama Teknıklerı Zorunlu 3 - - 3
AŞ116B2 Türkçe Seçmelı Ders Grubu I Seçmeli 2 1 - 3
AŞ118B2 Türkçe Seçmelı Ders Grubu II Seçmeli 3 - - 4
SMYOSEÇ Türkçe MYO Seçmelı Dersler Grubu Seçmeli 3 - - 3
SO102B2 Türkçe Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2
SO104B2 Türkçe Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II Zorunlu 2 - - 2
SO106B2 Türkçe Yabancı Dıl II Zorunlu 2 - - -
Toplam 25 3 0 28
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ201B2 Türkçe Türk Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı I Zorunlu 2 2 - 4
AŞ203B2 Türkçe Dünya Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı II Zorunlu 2 2 - 4
AŞ205B2 Türkçe Pasta Tatlı Üretım Teknıklerı Zorunlu 3 3 - 6
AŞ207B2 Türkçe Restoranlarda Dıgıtal Uygulamalar Zorunlu 2 1 - 3
AŞ209B2 Türkçe Gıda Hıjyenı Zorunlu 3 - - 3
AŞ211B2 Türkçe Karıyer Planlama Zorunlu 2 - - 2
AŞ213B2 Türkçe Seçmelı Ders Grubu III Seçmeli 3 - - 3
ÜSD Türkçe Ünıversıte Seçmelı Dersler Grubu Seçmeli 2 - - 2
Toplam 19 8 0 27
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ202B2 Türkçe Türk Mutfak Uygulamaları ve Teknıklerı II Zorunlu 2 2 - 4
AŞ204B2 Türkçe Dünya Mutfakları Uygulamaları ve Teknıklerı II Zorunlu 2 2 - 4
AŞ206B2 Türkçe Yıyecek İçecek Servısı Zorunlu 2 1 - 3
AŞ208B2 Türkçe Çıkolata Yapım Teknıklerı Zorunlu 1 2 - 3
AŞ210B2 Türkçe Meslekı İngılızce Zorunlu 2 - - 2
AŞ212B2 Türkçe Seçmelı Ders Grubu IV Seçmeli 2 1 - 3
AŞSTJB2 Türkçe Staj Zorunlu - 8 - 8
Toplam 11 16 0 27
AŞ116B2 - Seçmeli Ders Grubu I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ116B2.1 Türkçe Mutfak Ekıpmanları Seçmeli 2 1 - 3
AŞ116B2.2 Türkçe Genel Turızm Seçmeli 2 1 - 3
AŞ118B2 - Seçmeli Ders Grubu II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ118B2.1 Türkçe Restoran İşletmecılığı Seçmeli 3 - - 4
AŞ118B2.2 Türkçe Protokol ve Görgü Kuralları Seçmeli 3 - - 4
SMYOSEÇ - MYO Seçmeli Dersler Grubu
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
MS1603.3B2 Türkçe Proje Hazırlama Seçmeli 2 1 - 3
MS1608.3B2 Türkçe Karıyer Gelıştırme ve Planlama Seçmeli 3 - - 3
MS1609.3B Türkçe PROJE HAZIRLAMA Seçmeli 3 - - 3
MS1612.1B Türkçe Beslenme ve Dıyet Seçmeli 3 - - 3
AŞ213B2 - Seçmeli Ders Grubu III
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ213B2.1 Türkçe Gastronomı Turızmı Seçmeli 3 - - 3
AŞ213B2.2 Türkçe Hızmet Pazarlaması Seçmeli 3 - - 3
AŞ213B2.3 Türkçe Fermantasyon Teknolojısı Seçmeli 3 - - 3
AŞ213B2.4 Türkçe Aromatık Otlar, Baharatlar ve Karışımlar Seçmeli 3 - - 3
ÜSD - Üniversite Seçmeli Dersler Grubu
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ÜS0103.2B3 Türkçe Gıda Güvenlığı (Mühendıslık Fakültesı) Seçmeli 2 - - 2
ÜS1612.1B Türkçe Caterıng (Sosyal Bılımler MYO) Seçmeli 2 - - 2
AŞ212B2 - Seçmeli Ders Grubu IV
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
AŞ212B2.1 Türkçe Sıcak Mutfak Seçmeli 2 1 - 3
AŞ212B2.2 Türkçe Soğuk Mutfak Seçmeli 2 1 - 3
AŞ212B2.3 Türkçe Soslar Seçmeli 2 1 - 3
AŞ212B2.4 Türkçe Moleküler Mutfak Seçmeli 2 1 - 3